News

Recrutări la SIE. Serviciul angajează spioni și cunoscători de rusă, chineză sau arabă. Condițiile cerute

Vești excelente pentru românii care visează să ajungă spioni: SIE anunță că angajează agenți secreți și cunoscători de rusă, chineză sau arabă.
04.06.2024 | 19:33
Recrutari la SIE Serviciul angajeaza spioni si cunoscatori de rusa chineza sau araba Conditiile cerute
SIE anunță că angajează agenți secreți și cunoscători de rusă, chineză și arabă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Serviciul de Informații Externe (SIE) anunță că angajează personal pe mai multe poziții cheie. Se caută spioni și cunoscători de rusă, chineză, germană sau arabă. Care sunt condițiile cerute.

SIE anunță că angajează agenți secreți și cunoscători de rusă, chineză și arabă. Probele de trecut pentru candidați

Într-un anunț postat pe site-ul oficial, Serviciul de Informații Externe (SIE) precizează că se află ”în căutare de ofițeri operativi și specialiști în limbi străine”. Vorbim aici de rusă, arabă, chineză sau germană.

ADVERTISEMENT

Cetățenii din țara noastră pasionați de această zonă de activitate din ”spatele cortinei” mai au șansa să aplice pentru aceste poziții până la mijlocul acestei luni. Înscrierile au început încă din urmă cu mai bine de o săptămână.

Noi credem că aventurile pot fi și trăite, nu doar citite! Dacă și tu vrei să ai parte de un job diferit, poți aplica în perioada 25 mai – 14 iunie 2024 pentru unul dintre posturile de ofițer operativ sau specialist limbi străine (rusă, arabă, chineză sau germană)”, se arată în comunicatul publicat de SIE.

ADVERTISEMENT

Sunt mai multe cerințe importante care trebuie îndeplinite de candidați. Ei pot fi și studenți în ani terminali sau chiar absolvenți. Totodată, persoanele interesate trebuie să fie dispuse să facă şi deplasări externe.

În următoarea etapă, persoanele selectate trebuie să treacă de un interviu. Acestuia i se adaugă probele psihologice, medicale şi profesionale. Apoi, candidaților li se vor testa şi cunoștințele în limbile străine.

ADVERTISEMENT

Dacă ești selectat, vei participa, în București, la interviuri și etape de evaluare psihologică, profesională, de testare a cunoștințelor de limbi străine și medicală. Cei interesați se pot înscrie pe site-ul SIE sau pot transmite un e-mail, care să includă un CV actualizat atașat, la adresa resurse_umane@sie.ro”, se mai explică în anunțul de angajare.

Au fost angajări și la SRI

Recent, au fost recrutări și la SRI. În perioada 6 -31 mai 2024, românii au putut aplica pentru un post de ofițer operativ/analist în cadrul Serviciului Român de Informații, au transmis luna trecută reprezentanții instituției, pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Cei interesați să ocupe un post de ofițer operativ sau ofițer analist trebuiau să îndeplinească condițiile de încadrare în Serviciul Român de Informații (stabilite prin Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare și normele interne) și să promoveze toate etapele specifice de selecție.

ADVERTISEMENT
Tags: