RECTIFICARE BUGETARĂ: Bani în plus pentru pensiile parlamentarilor. Ce se întîmplă cu pensiile oamenilor de rînd

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
30/07/2016, 17:56
RECTIFICARE BUGETARĂ: Bani în plus pentru pensiile parlamentarilor. Ce se întîmplă cu pensiile oamenilor de rînd

Potrivit proiectului de rectificare ce urmează să fie adoptat de Guvern tehnocraţii alocă bani de la ministere astfel încât să poată începe plata pensiilor speciale pentru parlamentari. Pentru pensionarii de rând, în schimb, Guvernul nu dă niciun ban în plus.

Este vorba despre 13 milioane de lei, bani alocaţi pentru Camera Deputaţilor pentru acest an şi 7 milioane de lei pentru Senat. În funcţie de numărul de mandate, foştii aleşi vor primi indemnizaţii, pe lângă pensia obişnuită, în cuantum de până la peste 4600 de lei, informează România TV.

Parlamentarii sunt însă singura categorie privilegiată de pensionari. Restul nu primesc nimic în plus prin această rectificare. În continuare Guvernul susţine că nu sunt bani pentru majorarea punctul de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie, în ciuda tuturor presiunilor.

Mai mult, tehnocraţii avertizează că sistemul de pensii se apropie tot mai tare de colaps şi că nicio majorare nu este sustenabilă în acest moment.

Sursă: www.romaniatv.net

Ştirea MOMENTULUI

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Dinamo a confirmat Fanatik. Ce salariu va lua mijlocaşul

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×