RECTIFICARE BUGETARĂ. Guvernul alocă fonduri pentru plata restanţelor salariale ale profesorilor

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
01/08/2016, 12:11
RECTIFICARE BUGETARĂ. Guvernul alocă fonduri pentru plata restanţelor salariale ale profesorilor

Prima rectificare bugetară din 2016 aduce o veste bună pentru profesori. Guvernul alocă fonduri pentru profesorii care nu şi-au recuperat restanţele salariale din persioada 2008-2011.

Pentru diferenţele salariale ale personalului didactic vor fi alocate 1,01 miliarde de lei la învăţământ şi alte 2,80 miliarde de lei pentru asistenţă socială, anunţă Guvernul.

Practic, tehnocraţii vor plăti restanţele salariale aferente profesorilor pentru perioada 2008-2011, transmite România TV. Sumele restante provin din majorarea de salariu de 50% adoptată de Parlament în anii de boom economic, care nu s-a aplicat, iar mulţi dintre profesori au contestat în instanţă acest drept încălcat.

Proiectul, făcut public de minister vineri, vizează menţinerea deficitului bugetar pe anul 2016 la nivelul de 2,95% din PIB.

S-au asigurat, 568,6 milioane de lei pentru sănătate, din care la Ministerul Sănătăţii 297,6 milioane de lei şi la Casa de Naţională de Asigurări de Sănătate 271 milioane de lei, pentru plata salariilor majorate ale personalului medico-sanitar, precum şi pentru lucrări de reabilitare la maternităţi, investiţii la serviciile de ambulanţă şi UPU/CPU, dotare medicamente şi materiale sanitare din cabinetele de medicină generală şi dentară din unităţile de învăţământ.

Pe ministere, primesc bani în plus Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice – 2.80 miliarde de lei; Ministerul Finanţelor Publice – Acţiuni Generale – 613,6 milioane de lei; Ministerul Afacerilor Interne – 367,9 milioane de lei din care 182 milioane de lei cheltuieli de personal aferente organizării alegerilor parlamentare; Ministerul Sănătăţii – 297,6 milioane de lei; Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice – 265 milioane de lei; Autoritatea Electorală Permanentă – 55 milioane de lei din care: 49,8 milioane de lei pentru asigurarea fondurilor necesare rambursării cheltuielilor cu campania electorală aferentă alegerilor locale efectuate de partidele politic; Serviciul Român de Informaţii – 37,7 milioane de lei în principal pentru programe majore de achiziţii; Ministerul Afacerilor Externe – 35,1 milioane de lei în principal pentru asistenţă pentru dezvoltare (Facilitatea Turcia) şi cheltuieli de personal; Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – 25 milioane de lei.

Ştirea MOMENTULUI

FCSB – Hajduk Split 2-1 în turul 3 preliminar Europa League. Gnohere, eroul roş-albaştrilor! Calificare dramatică!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×