Sport

Red Bull, premiu special pentru Nicholas Latifi! Ce surpriză îl aşteaptă pe cel care a decis titlul în Formula 1

Titlul mondial la Formula 1 s-a decis, dramatic, la ultima etapă, care a avut loc în acest week-end, pe circuitul din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite).
13.12.2021 | 18:21
Red Bull premiu special pentru Nicholas Latifi Ce surpriza il asteapta pe cel care a decis titlul in Formula 1
Nicholas Latifi a influențat lupta pentru titlul mondial în Formula 1
ADVERTISEMENT

Christian Horner, conducătorul noii vicecampioane mondiale de la constructori, Red Bull Racing, a oferit jurnaliștilor o declarație tranșantă și surprinzătoare, afirmând că succesul lui Max Verstappen se bazează pe noroc.

Cadoul pentru Nicholas Latifi, omul decisiv în victoria lui Max Verstappen

Întregul sezon de Formula 1 s-a redus, practic, la bătălia din ultimul tur de la Abu Dhabi, câștigată de pilotul olandez.

ADVERTISEMENT

Stratagema utilizată când pe pistă era mașina de siguranță a fost însă îndelung dezbătută, fiind emise păreri pro și contra, pe rețelele de socializare.

Christian Horner a anunțat ce premiu va primi Nicholas Latifi, pilotul canadian care s-a lovit de parapet pe finalul cursei. Din acest motiv, organizatorii au trimis maşina de siguranţă, iar Max Verstappen a reuşit să devină campion mondial.

ADVERTISEMENT

“Va primi o aprovizionare pe viaţă cu Red Bull”, a anunţat, în glumă, Christian Horner, şeful echipei Red Bull Racing.

Dacă Max Verstappen a cucerit titlul la individual, în schimb Hamilton și-a completat palmaresul cu titlul mondial la constructori, câștigat de Mercedes în fața rivalei de la Reb Bull.

ADVERTISEMENT

Christian Horner: ”A avut mult noroc”

Desfășurarea cursei care i-a adus lui Verstappen primul titlu mondial din carieră a fost una dramatică. Însuși Horner a declarat, în timpul cursei, conform Sky Sports, că ”Verstappen are nevoie de un miracol pentru a deveni campion mondial”.

În ultimele tururi, Verstappen avea de recuperat un ecart de peste 10 secunde față de liderul Hamilton. Cei doi plecaseră în cursă având un punctaj egal, 369,5 puncte acumulate după celelalte 21 de Mari Premii din Formula 1.

ADVERTISEMENT

Miracolul la care a făcut referire Horner s-a produs și a fost chiar accidentul suferit de pilotul canadian Nicolas Latifi, driverul care aleargă pentru echipa Williams – Mercedes.

După ieșirea acestuia în decor, organizatorii au introdus pe pistă safety car, iar regulamentul spune, în acest caz, că mașina care conduce coloana nu poate fi depășită.

Cei de la Red Bull Racing au profitat de moment și l-au chemat la boxe pe Verstappen, pentru a-i echipa monopostul cu un set nou de anvelope. Totodată, Verstappen a ieșit pe traseu chiar în spatele lui Hamilton, înainte de intrarea în ultimul tur al cursei.

ADVERTISEMENT