ADVERTISEMENT
News

Redeschiderea școlii în România, analizată de experți: „Constatăm că s-a răsturnat căruța și au murit caii”

Autor: Flaviu Popa | 09.09.2020 | 16:31
Redeschiderea școlii în România, analizată de experți: „Constatăm că s-a răsturnat căruța și au murit caii”
Emilian Popovici a vorbit despre redeschiderea școlii. Foto: Hepta

Expertul Emilian Popovici le cere oamenilor să respecte măsurile de protecție după redeschiderea școlilor, în condițiile în care autoritățile par depășite de situație.

ADVERTISEMENT

Epidemiologul a comparat situația actuală cu o căruță răsturnată și crede că va exista cale de ieșire doar dacă oamenii vor fi responsabili în următoarele săptămâni.

Cu toate acestea, Popovici nu se teme momentan că numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 ar putea exploda la un nivel care nu ar mai putea fi controlat.

ADVERTISEMENT

Redeschiderea școlii în România, comparată cu o căruță răsturnată

„Cu câteva zile înainte de începerea anului școlar, se constată că căruța e răsturnată și caii-s morți. Nu sunt îndeplinite condițiile pentru reînceperea activității în condiții normale.

Suntem în pandemie, se știa din martie asta. Se știa situația din școli. Suntem în an electoral, nici înaintea alegerilor locale lucrurile nu sunt puse la punct.

ADVERTISEMENT

Sunt peste 100 de școli problematice într-un anumit județ din România, situația e identică în multe alte județe. Lipsa de condiții, riscuri foarte mari. Riscurile se cuantifică în funcție de două categorii de măsuri”, a remarcat realitatea tristă Popovici, conform Digi 24.

Epidemiologul îi roagă pe bunici să stea departe de nepoți, cu toate că acest lucru este complicat, însă sănătatea oamenilor e mai importantă decât afecțiunea în acest moment.

ADVERTISEMENT

Avem măsurile care se iau la nivelurile școlilor, trebuie să vorbim și de măsurile luate la nivelul familiilor. Avem decizia ca într-o școală să se înceapă cu învățământ on-line, în funcție de situații, pe de altă parte vine setul de măsuri care e destul de clar pentru toată lumea, dar trebuie să ai condiții să poți aplica, după care vine atitudinea din familie.

Dacă există bătrâni cu comorbidități contactul copilului cu aceste persoane trebuie să se desfășoare cu anumite limitări. E greu ca bunicii să nu-și îmbrățișeze nepoții.

ADVERTISEMENT

Strada pietonală aglomerată e echivalentă ca risc cu spațiu închis mediu-aglomerat. Nu va fi o schimbare a cifrelor exponențială. Se va produce în funcție de ce au transmis autoritățile, ce trebuie să facă autoritățile”, a concluzionat epidemiologul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!