Fotbal intern

Redeschiderea stadioanelor se amână! Anunţul făcut de Eduard Novak

08.02.2021 | 13:24
Redeschiderea stadioanelor se amana Anuntul facut de Eduard Novak
ADVERTISEMENT

Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului, a făcut o precizare în discuția purtată de el și Justin Ștefan, secretarul general al LPF, în legătură cu redeschiderea stadioanelor de fotbal. Novak a dat de înțeles că în luna aprilie se va lua în calcul această opțiune, în funcție de cum decurge campania de vaccinare.

Se împlinesc 11 luni de la ultimul meci disputat cu suporteri în fotbalul românesc, când Csikszereda și Petrolul Ploiești jucau pe stadionul “Ilie Oană”.

ADVERTISEMENT

Deși în alte campionate accesul suporterilor pe stadioane se face într-un număr limitat, Eduard Novak consideră că fanii din Liga 1 trebuie să mai aștepte o perioadă.

Redeschiderea stadioanelor se amână. Eduard Novak și-a exprimat punctul de vedere

Justin Ștefan a detaliat cum au decurs dicuțiile cu privire la redeschiderea stadioanelor, și se pare că decizia va fi amânată pentru luna aprilie: “În ceea ce priveşte aducerea spectatorilor pe stadion trebuie să fac o precizare clară. Nu fac o propunere populistă, înainte trebuie să avem o discuţie cu MTS, cu Ministerul Sănătăţii, să evaluam situaţia, să vedem regulile de deschidere, capacitatea stadioanelor, blocarea scaunelor dezafectate, verificarea temperaturii.

ADVERTISEMENT

Există deja reguli de la UEFA şi asta vrem să discutăm cu MTS, mă bucur pentru deschiderea domnului Novak şi mă bucur că avem un dialog. Este un plan foarte bun. Suporterii trebuie să fie în stadioane, iar dacă facem o schemă foarte bine organizată, nu ar fi problemă de a pune în pericol sau de a alimenta pandemia. 

Am discutat cu domnul Burleanu despre EURO 2020, azi avem şedinţă la Ministerul Sănătăţii, cu domnul Voiculescu, pentru testele rapide, costă foarte mult testele actuale. Domnul Voiculescu a fost foarte deschis şi a inclus în valul II sportivii calificaţi la Olimpiadă şi azi discutăm despre redeschiderea stadioanelor. Noi dorim să avem spectatori

ADVERTISEMENT

Aş zice că ar fi un termen fericit identificat de domnul Novak, e clar că nu poţi deschide stadioanele de azi pe mâine, e nevoie de o planificare. Deschiderea înainte de EURO 2020 ar fi o soluţie de probă, dacă vom avea spectatori din luna aprilie este bine, încep să fie temperaturi mai bune, nu cred că este absolut nicio problemă”, a declarat Justin Ștefan la Look Sport LIVE.

Eduard Novak, despre redeschiderea arenelor: “Cu puțin noroc și calm, cam în două luni”

Eduard Novak este prudent în a oferi un termen clar pentru redeschiderea stadioanelor din România, și așteaptă să vadă cum decurg lucrurile în timp: “Pe 23 decembrie am fost investit la MTS, iar pe 24 i-am dat mesaj domnului ministru Nelu Tătaru (n.r. Ministrul Sănătății din acea perioadă) pentru a redeschide stadioanele.

ADVERTISEMENT

Cu puţin noroc şi calm în două luni vom ajunge la o oarecare normalitate, dacă evoluam cu vaccinarea”, a declarat Ministrul Tineretului și Sportului.

ADVERTISEMENT