News

Reducerea de 50 de bani, la mâna benzinarilor. Anunțul ministrului Virgil Popescu

Ministrul energiei Virgil Popescu a anunțat că Guvernul a aprobat compensarea prețului la benzină cu 50 bani pe litru, însă acest lucru va depinde de bunăvoința benzinarilor.
30.06.2022 | 13:47
Reducerea de 50 de bani la mana benzinarilor Anuntul ministrului Virgil Popescu
Virgil Popescu, anunț important despre benzinari. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mult-așteptata lege ar putea avea efecte încă din această seară, însă totul depinde dacă toate companiile care comercializează combustibil vor să facă acest lucru.

Virgil Popescu, mesaj despre benzinari

”S-a aprobat azi OUG. Reducere cu 50 bani, 25 bani suportat de bugetul de stat, 25 de bani reducere comercială pe care voluntar o vor aplica lanțurile de benzinării. Ordonanța intră în vigoare în această noapte, mă aștept să vedem în piață companii care aplică această ordonanță. Să le lăsăm totuși un termen scurt, ca sistemele fiscale să poată fi actualizate, să reflecte aceste modificări”, a anunțat Virgil Popescu.

ADVERTISEMENT

ANAF va oferi o declarație benzinarilor pentru a deduce din TVA cei 25 bani. Cu toate acestea, benzinarii nu au nicio obligație să facă acest lucru. Totuși, au anunțat reprezentanții ANAF, dacă cineva va specula această compensare de 50 de bani și va mări nejustificat prețul la benzină, aceste acțiuni vor fi considerate acțiuni speculative, conform noii legi anti-speculă.

Între timp, cetățenii nemulțumiți de ”pomana” de 50 de bani, considerată o glumă, vor să blocheze benzinăriile în această seară.

ADVERTISEMENT

Pe grupurile de Facebook circulă tot mai multe mesaje în acest sens, prin care șoferii anunță că vor protesta împotriva măsurii gândite de Guvern, potrivit Ziar de Cluj.

În mai multe orașe din țară şi în Bucureşti, astăzi, după ora 17.00, mii de șoferi vor bloca benzinăriile. Forma de protest va fi să alimenteze cu 50 de bani, pentru a trage un semnal de alarmă împotriva măsurilor decise de Guvern”, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Șoferii sunt deciși să blocheze pompele de combustibil pentru a le arăta politicienilor că nu mai suportă politica propusă de PNL și PSD.

E timpul să facem ceva.Este imposibil și inadmisibil ca într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru. Share masiv ca să vadă toată lumea și să stabilim ce și când vom face. La 121$ pe baril este imposibil ca prețul să depășească 9lei/litri ( unde jumătate din acești bani merg către stat)”, au scris șoferii nervoși, pe Facebook.

ADVERTISEMENT