News

Reducerea sporurilor bugetarilor. Florin Cîțu anunță adoptarea memorandumului

15.04.2021 | 13:04
Reducerea sporurilor bugetarilor Florin Citu anunta adoptarea memorandumului
ADVERTISEMENT

Reducerea sporurilor bugetarilor va fi pe masa Executivului în ședința de Guvern de joi. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu, cel care anunță adoptarea memorandumului.

Într-o postare pe pagina se de Facebook, primul ministru al României a anunțat că va face o ședință normală la ora 13, fără să precizeze dacă la ea vor lua parte sau nu membrii USR PLUS.

ADVERTISEMENT

În mesajul său, Cîțu oferă vești proaste pentru unii bugetari, dat fiind faptul că aceștia riscă să rămână fără o parte din sporuri după adoptarea unui memorandum.

Memorandumului privind reducerea sporurilor bugetarilor, în ședința de Guvern anunțată de Florin Cîțu

Guvernul va adopta în şedinţa de miercuri un Memorandum întocmit de Ministerul Muncii care prevede reducerea sporurilor bugetarilor şi stabilirea principiilor care vor sta la baza elaborării cadrului legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

ADVERTISEMENT

În memorandum se stipulează că plafonarea în prezent la 30% din suma salariilor de bază nu este aplicată pentru tot personalul bugetar. Astfel se ajunge în situația acordării unui număr mai mare de sporuri pentru aceste categorii bugetare, în detrimentul altor categorii de personal bugetar care nu pot depăși acest plafon.

Raluca Turcan a anunțat, în urmă cu câteva zile, că Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, alături de Ministerul Finanţelor, au propus demararea unei evaluări în domeniul salarizării personalului plătit din fonduri publice, în vederea reanalizării şi elaborării cadrul legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

ADVERTISEMENT

S-au propus astfel o serie de principii care vor fi avute în vedere la elaborarea cadrului normativ privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

”În ședința de guvern de astăzi vom aproba următoarele acte normative care nu suportă amânare:

ADVERTISEMENT

1. Hotărâre de guvern: alocațiile de hrană pentru pacienții din spitale cu indicele prețurilor de consum la mărfuri alimentare în perioada 2018-2020, de 109,72% și am reglementat modalitatea de majorare a alocațiilor de hrană la solicitarea conducătorului unității sanitare, cu avizul consiliului de administrație, în condițiile identificării altor surse de finanțare decât

sumele provenite din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate și de la bugetul de stat.
2. Ordonanță de Urgență care prevede că personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare să poată încheia contracte de prestări servicii că persoane fizice. Aceste acte vor fi considerate vechime în muncă și stagii de cotizare. Clarificăm situația statutului rezidenților care lucrează în aceste centre de vaccinare.

3. Memorandum prin care Ministerul Sănătății încheie o nouă comandă pentru achiziționarea a 4.260.269 de doze opționale de vaccin împotriva COVID- 19 produs de compania BioNTech / Pfizer.

4. Hotărâre de Guvern, ajutorul umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, din rezerva Ministerului Sănătății și care constă în acordarea a 132.000 de doze vaccin împotriva COVID 19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către Compania AstraZeneca.

5. Ordonanță de Urgență pentru programul de restructurare al CEO.

6. PROIECT DE LEGE privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național şi condiţiile implementării rețelelor 5G

7. MEMORANDUM cu tema: Stabilirea principiilor care vor sta la baza reanalizării și elaborării cadrul legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, a scris premierul pe Facebook.

ADVERTISEMENT