Sport

„Referendum” la TVR pe subiectul „are voie FCSB în Ghencea?”: „Poate e ură, poate e prostie, poate e rea voință”

Emisiunea „Referendum” de la TVR a avut un subiect extrem de aprins pentru fotbalul românesc, și anume dacă FCSB are voie să joace meciurile în Ghencea.
02.05.2022 | 22:20
Referendum la TVR pe subiectul are voie FCSB in Ghencea Poate e ura poate e prostie poate e rea vointa
„Referendum” la TVR pe subiectul „are voie FCSB în Ghencea?”. Sursă foto: cni.ro
ADVERTISEMENT

Sebastian Tudor, vicepreședintele Asociației Steliștilor 1947, și Constantin Căliman, fostul director general al CSM București au avut un schimb de replici aprinse pe tema folosirii stadionului din Ghencea, care a fost făcut din bani publici.

„Referendum” la TVR pe subiectul „are voie FCSB în Ghencea?”

Sebastian Tudor, vicepreședintele Asociației Steliștilor 1947, nu este de acord ca FCSB să joace pe stadionul Steaua și i-a întrebat pe invitații emisiunii care este motivul pentru care se vorbește doar despre secția de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua.

ADVERTISEMENT

Răspunsul a venit la rândul lui cu o întrebare, iar Constantin Căliman a atras atenția asupra unei reguli impuse de UEFA, conform căreia un club nu poate fi finanțat mai mult de 49% din bani publici, însă suporterul „militarilor” a spus că de fapt nu este o regulă, ci o recomandare, astfel că CSA Steaua ar putea juca în cupele europene fără probleme.

Sebastian Tudor – A vorbit numai de banii statului domnul care a fost primul invitat.

Constantin Căliman – Cum spuneați că nu e moral și etic ca FCSB să joace pe Ghencea, tot atât de imoral este ca unii să fie mai egali decât alții, dacă vorbim despre finanțarea cluburilor sportive, ne uităm că avem 400 de milioane din calculele noastre pentru tot sportul românesc, iar 93% din bani sunt bani publici.

ADVERTISEMENT

Mai am o întrebare, regula UEFA spune foarte clar că strucrurile sportive, chiar dacă sunt finanțate din bani publici, să nu fie finanțate mai mult de 49%.

Sebastian Tudor – Nu e adevărat, e o recomandare, domnul Căliman.

„Cum veți rezolva această problemă?”

Discuția aprinsă a continuat la TVR, iar vicepreședintele Asociației Steliștilor 1947 a trecut la atacuri mai dure, insinuând că invitații poartă ură echipei favorită sau că nu au capacitatea intelectuală de a înțelege problema în ansamblu:

ADVERTISEMENT

Constantin Căliman – Cum veți rezolva această problemă?

Sebastian Tudor – În primul rând, regula aceea nu e regulă, e o recomandare, avem răspunsul publicat din partea UEFA. Prin urmare, Steaua poate evolua în Champions League sau cupe europene fără să fie club privat.

În al doilea rând, bugetul Stelei București e un buget pentru toate secțiile de sport, acele secții de sport dau cei mai mulți campioni din România. Nu vă mai plângeți că sunt bani de la stat și că nu se face nimic cu ei, dar la Steaua se vorbește de bani publici.

ADVERTISEMENT

De ce vă legați de fotbal? Că poate unii aveți ceva de câștigat din partea aia, unii din ipocrizie, alții din prostie, nu știu, fiecare cu poziția lui.

Noi, ca suporteri, poate că suntem subiectivi câteodată, dar văd că anumiți oameni nu pot să treacă peste reminescențe ale trecutului și peste anumite complexe pe care le au dânșii.

Poate e ură, poate e prostie, poate e rea voință.

Am și eu o întrebare pentru domnii din studio. De ce nu se duce clubul acele format din patru consoane pe Giulești, pe Arcul de Triumf, la Târgu Jiu, la CFR… de ce nu joacă acolo?

Ștefan Beldie, jurnalist – Pentru că orice club privat își alege unde să joace.

„În mod normal, orice club are voie să joace pe Ghencea, posibil că politica CSA Steaua e făcută de acești domni care conduc și care iau astfel de decizii.

Litigiul e de altă natură, dar nu cred că le-ar strica câteva mii de euro celor de la CSA Steaua. Nu cred în argumentele cu mutarea unor jocuri de rugby.

E un stadion făcut din bani publici și orice echipă ar trebui să aibă dreptul să joace pe el”, a mai spus Constantin Căliman.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – FCSB: 3,10 este cota pentru „ X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT