News

Referendum nou al guvernului scoțian! Se dorește independenţa provinciei britanice

03.09.2020 | 10:06
Referendum nou al guvernului scotian Se doreste independenta provinciei britanice
ADVERTISEMENT

Referendum nou al guvernului scoțian! Asta se anunță într-un proiect de lege prin care se dorește ca oamenii să-și exprime opțiunea asupra independenţa Scoţiei.

Proiectul urmează să fie depus până la sfârşitul anului viitor, conform unui anunț făcut chiar de premierul scoţian Nicolas Sturgeon

ADVERTISEMENT

Guvernul scoţian, care susţine independenţa provinciei britanice, a suspendat în martie proiectele în vederea acestei consultări, din cauza crizei covid-19.

Scoția își vrea independența

”Înaintea încheierii acestei legislaturi noi vom publica un proiect de lege care va stabili termenii şi datele unui refrendum asupra independenţei şi ce întrebare le va fi pusă cetăţenilor în acest referendum”, a anunţat Nicola Sturgeon.

ADVERTISEMENT

În iulie, pemierul britanic Boris Johnson a exclus eventualitatea autorizării organizării unui nou referendum privind independenţa Scoţiei.

În 2014, într-un prim referendum, 55% dintre scoţienii care s-au prezentat la urne au votat împotriva independenţei, însă sondajele le sunt mult mai favorabile naţionaliştilor în prezent.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că guvernul britanic a decis să amâne cu cel puţin două săptămâni viitoarea fază a ieşirii din izolare în Anglia, și anume redeschiderea cazinourilor, jocului de popice, patinoarelor şi sălilor de spectacol, din cauza unei creşteri a contaminării cu noul coronavirus şi să impună purtarea măştii de protecţie la muzeu, cinematograf şi în lăcaşurile de cult, a anunţat premierul Boris Johnson.

Împoriva unei creşteri puternice a cazurilor de covid-19, noi restricţii le sunt impuse locuitorilor anumitor părţi din nordul Angliei. Locuitorii Greater Manchester, anumitor zone din East Lancashire şi West Yorkshire nu au voie să se întâlnească cu alte persoane în locuinţe sau grădini.

ADVERTISEMENT

Guvernul scoţian a anunţat că nu recomandă nicio călătorie în aceste regiuni. ”Pentru a face astfel încât să nu le agravăm problema şi să minimalizăm riscul transmiterii ulterioare aici, Guvernul scoţian nu recomandă cu putere călătoriile neesenţiale din Scoţia în aceste regiuni din nordul Angliei”, a scris  pe Twitter premierul scoţian Nicola Sturgeon.

 

 

ADVERTISEMENT