ADVERTISEMENT
News

Refugiați afgani, găsiți înghețați în camioane conduse de români. Printre ei se aflau și copii

Autor: Bogdan Solomon | 15.01.2021 | 16:46
Refugiați afgani, găsiți înghețați în camioane conduse de români. Printre ei se aflau și copii
Aceștia le-au declarat anchetatorilor că au fost urcați în TIR-uri în România, împotriva voinței lor. Sursa foto: Colaj Fanatik

Noi cazuri care trădează puternica implicare a țării noastre în rețelele de trafic de migranți au ieșit la lumină în cursul zilei de marți, 12 ianuarie, când autoritățile franceze și germane au descoperit în camioane frigorifice conduse de cetățeni români 12 refugiați afgani înfometați și aproape înghețați de frig.

ADVERTISEMENT

Mai concret, potrivit procurorului Lionel Pascal, citat de France Info, 6 dintre ei, cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani,  au fost  găsiți într-o autoutilitară oprită într-o parcare din Jura.

Cel mai probabil, persoane care fac parte dintr-o rețea criminală încă neidentificată de polițiști le-au urcat în remorca TIR-ului împotriva voinței lor. Cât despre șoferii români, aceștia au fost deocamdată exonerați, întrucât au alertat chiar ei autoritățile după ce au auzit zgomote suspecte din remorcă.

12 migranți afgani au fost găsiți înfometați și aproape înghețați în camioane conduse de români

În timp ce migranții le-au declarat anchetatorilor francezi că au fost urcați în remorcă în România, șoferii români  au susținut că aceștia au fost urcați în Bulgaria. Ancheta este, totuși, la început și are o mulțime de necunoscute.

ADVERTISEMENT

Tot pe 12 ianuarie, 8 refugiați afgani cu vârste între 15 și 23 de ani au fost găsiți în Germania, la Grüneberg. În timp ce descărcau marfă, angajații unei companii au auzit zgomote dintr-un TIR înmatriculat în Bulgaria care era condus de un român de 51 de ani.

Potrivit unui comunicat minorii au fost duși într-un centru special, în timp ce majorii au fost predați biroului pentru imigrație din Eisenhüttenstadt.

Ulterior, aceștia le-au declarat anchetatorilor că au ajuns în remorca TIR-ului după ce mai multe persoane le-au urcat împotriva voinței lor în România. Șoferul a fost eliberat imediat după audieri, însă cercetările vor continua.

ADVERTISEMENT

În toamna anului 2019, autoritățile engleze au descoperit 39 de vietnamezi morți în remorca unui camion. În urma anchetei, au fost găsiți vinovați de această tragedie doi cetățeni români, unul fiind chiar coordonatorul întregii operațiuni de trafic de migranți spre Marea Britanie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!