News

Povestea unei familii de refugiați din Mariupol. Rușii le-au omorât copilul nenăscut în bombardamente

Viktoria și Vladimir Șișkin sunt doi refugiați din Mariupol care au ajuns în Sankt Petersburg după ce rușii au bombardat orașul unde locuiau. Din păcate, femeia a pierdut sarcina în bombardament.
21.06.2022 | 16:05
Povestea unei familii de refugiati din Mariupol Rusii leau omorat copilul nenascut in bombardamente
ADVERTISEMENT

Povestea celor doi este cumplită, femeia rememorând pentru CNN cum a pierdut sarcina din cauza unor bombardamente ale rușilor asupra maternității unde se afla internată.

Povestea de viață a doi refugiați din Mariupol

În urmă cu patru luni, cei doi tineri se pregăteau de nașterea primului lor copil, însă războiul i-a dus în Sankt Petersburg, într-un apartament „modest”, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Ucrainenii au ajuns în Rusia ca refugiați, însă vor rămâne traumatizați pentru tot restul vieții după ce au petrecut trei luni de Infern în Mariupol.

În momentul invaziei Mariupolului, Viktoria, în vârstă de 30 de ani, se afla internată în maternitatea din Mariupol și aștepta să intre în travaliu într-o rezervă a maternității din localitate.

ADVERTISEMENT

Maternitatea nr. 3 din Mariupol, unde se afla Viktoria, a fost bombardată de ruși în 9 martie, făcând patru morți și numeroși răniți.

Potrivit Antena 3, Viktoria a fost lovită în burtă, în timp ce aștepta să nască. “Am fost lovită direct în burtă, lângă făt, și n-au putut să-l mai salveze”, a povestit femeia, cu lacrimi în ochi, reporterului CNN.

ADVERTISEMENT

Au făcut o cezariană. Era panică peste tot, dar spuneau medicii că trebuie să-mi salveze viața. Au văzut cum copilul nu mai prezintă semne vitale. Au încercat să-l scoată și să-l resusciteze”, a completat Viktoria. Din păcate, copilul nu a supraviețuit.

După bombardament, Viktoria a încercat să își contacteze rudele, însă multe fugiseră din Mariupol. Vladimir, soțul său, era de negăsit. Ulterior a aflat că bărbatul fusese rănit în bombardament, în timp ce se îndrepta spre singurul magazin local care funcționa în acel moment.

ADVERTISEMENT

“Am luat-o la fugă atunci când am auzit că avionul se apropia. Era un deal cu un gard împrejmuitor și o casă mare. La fel ca mulți alții, am sărit gardul. L-am strigat pe prietenul meu Tolik, dar era deja mort“, își aduce aminte Vladimir, aflat acum în cârje.

A ajuns în cele din urmă la un spital din Donețk, unde a rămas fără un picior, care a necesitat amputarea. Arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe Apostolice din Sankt Petersburg, Grigorii Mihnov-Vaitenko, a sărit în ajutorul celor doi ucraineni.

Preotul rus conduce o rețea de voluntari care ajută refugiații ucraineni să ajungă în Sankt Petersburg. Rușii le plătesc victimelor cheltuielile pentru adăpost, îngrijiri medicale și nevoi curente. Biserica din Sankt Petersburg a ajutat mii de astfel de refugiați de la debutul războiului din Ucraina.

Refugiații ucraineni care ajung în Rusia plimesc o locuință socială într-un centru pentru refugiați și aproximativ 175 de dolari, precum și permisiunea de a rămâne în Rusia timp de un an.

Tranziția refugiaților este ușoară, potrivit sursei citate, în condițiile în care mulți dintre ei vorbesc limba rusă. Mai mult, rușii susțin că refugiații aleg Rusia pentru că în Uniunea Europeană nu s-ar descurca din cauza barierelor lingvistice.

CNN menționează că rețeaua de voluntari e sponsorizată de spitale rusești, companii, oameni de afaceri și cetățeni obișnuiți din Rusia.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
OUT! Rapid a anunțat decizia luată în cazul jucătorilor care au petrecut în...
OUT! Rapid a anunțat decizia luată în cazul jucătorilor care au petrecut în club după eșecul cu Poli Iași
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi "învaţă" bebeluşul de 9 luni să conducă. Gestul inconştient, filmat şi postat online
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu...
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu supranume cuminți
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Asigurare obligatorie pentru proprietarii de câini. Rasele vizate
Asigurare obligatorie pentru proprietarii de câini. Rasele vizate
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a...
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a ascuns niciodată originile
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Petre Roman, cu flori albe la catafalcul Mioarei! Primele poze de la priveghi!
Petre Roman, cu flori albe la catafalcul Mioarei! Primele poze de la priveghi!