Life

Regele care s-a căsătorit cu o prostituată născută la București. După moartea acestuia, a devenit milionară

Regele care s-a căsătorit cu o prostituată născută la București. Femeia a fost regină timp de cinci zile și a rămas cu averea.
19.03.2023 | 00:10
Regele care sa casatorit cu o prostituata nascuta la Bucuresti Dupa moartea acestuia a devenit milionara
Regele care s-a căsătorit cu o prostituată născută la București. Foto:Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Regele care s-a căsătorit cu o prostituată născută la București. Leopold al II-lea al Belgiei și cea supranumită La reine du Congo au fost împreună 10 ani. Caroline Delacroix a beneficiat numai cinci zile de statutul de regină, dar a rămas cu o avere de miliarde.

Regele care a devenit protagonistul unui scandal după ce s-a căsătorit cu o prostituată născută la București

Regele Leopold al II-lea al Belgiei este cunoscut ca unul dintre cei mai controversați monarhi din Europa. Nu doar că a ordonat ca 10 milioane de africani din Congo să fie schingiuiți dacă nu produc suficient cauciuc, dar a și trăit 10 ani alături de o prostituată născută la București.

ADVERTISEMENT

Regele nu mai locuia cu soția lui, Marie Henriette, verișoara împăratului Franz Joseph al Austriei, după ce unicul lor fiu a murit, iar ea născuse a treia fată. Astfel, cea care i-a stat alături monarhului a fost Caroline Delacroix.

Se presupune că s-ar fi născut în capitala țării noastre. Pe Regele Leopold l-a întâlnit când acesta avea 65 de ani, iar ea doar 16, în Paris. Caroline nu a fost prima amantă regală, dar a avut norocul să trăiască alături de acesta până în ultima zi de viață.

ADVERTISEMENT

Pentru loialitatea sa, Leopold al II-lea a răsplătit-o pe prostituata de la București cu bani, proprietăți și o mulțime de cadouri. Totodată, Regele Belgiei i-a oferit amantei sale și titlul nobil de Baroneasă de Vaughan.

Regele a luat-o de soție pe amanta sa după moartea Reginei

Mai mult, după ce Regina Marie Henriette a murit, în anul 1902, Caroline Delacroix a devenit oficial partenera de viață a Regelui. Cadou, ea a primit Villa Vanderborght. Pentru a o putea vizita în secret, Leopold a construit un pod pietonal.

ADVERTISEMENT

Prostituata născută la București ar fi profitat din plin de iubirea Regelui. Adesea călătorea la Paris, unde ar fi ajuns să cheltuie trei milioane de franci într-o singură zi, într-un singur magazin. Totuși, nimic nu l-a supărat pe Leopold al II-lea.

Pentru că cei mai mulți bani pe care îi primea proveneau din Congo, Delacroix a primit porecla de La reine du Congo. Regele a ajuns chiar să construiască un drum din bani publici pentru ca noua lui parteneră să-l plimbe pe primul lor născut Lucien, Duce de Tervuren.

ADVERTISEMENT

Ei au mai avut un copil, Philippe, Conte de Ravenstein, dar a murit la vârsta de 7 ani. Regele și-a luat amanta peste tot, chiar și la evenimente oficiale, de pildă la înmormântarea Reginei Victoria în 1901. Din aceste motive, s-au iscat scandaluri de proporții.

În 1909, Regele s-a îmbolnăvit de ocluzie intestinală și a decis să se căsătorească. Delacroix nu a fost Regină decât cinci zile, iar Vaticanul nu a recunoscut mariajul, fiind oficiat de capelanul personal al lui Leopold.

Chiar așa, prin testament, el i-a lăsat amantei sale mai multe proprietăți, obiecte de valoare. La acestea se adaugă aproximativ 30 de milioane de franci din Congo. Astfel, Caroline a devenit multimilionară, scrie Adevărul.

ADVERTISEMENT