Life

Regele Charles a schimbat regulile monarhiei. Cine îi ia locul în cazul în care va fi bolnav

Regele Clarles al III-lea este pregătit să facă schimbări majore. Acesta a modificat inclusiv regulile monarhiei, neschimbate de o bună perioadă de timp.
22.11.2022 | 18:21
Regele Charles a schimbat regulile monarhiei Cine ii ia locul in cazul in care va fi bolnav
Regele Charles, decizie radicală la Casa Regală. Sursă foto Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Regele Charles al III-a a ajuns la putere odată cu moartea mamei sale, regretata Regina Elisabeta a II-a, care a fost și cel mai longeviv monarh al Marii Britanii.

Regele Charles schimbă regulile monarhiei

Odată cu noua funcție deținută însă, Regele Charles al III-lea a început să facă schimbări majore. Cea mai recentă dintre ele este chiar modificarea regulilor monarhiei.

ADVERTISEMENT

Mai exact, acesta a decis cine îl va înlocui în momentul în care se îmbolnăvește, se află în străinătate, sau pur și simplu nu poate participa la un eveniment important.

Decizia luată de Regele Charles prevede că doar membrii familiei regale care lucrează vor putea să ia decizii importante în locul său, dacă acesta lipsește.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, noul cod regal prevede că prințul Andrew și ducele de Sussex, Harry, nu au dreptul să-l înlocuiască pe regele Charles, în cazul în care acesta este plecat în străinătate sau este bolnav.

Motivul invocat de monarh l-a reprezenta eficiența, după cum spune chiar el, iar membrii familiei regale care sunt activi vor știi foarte bine ce au de făcut atunci când el nu va disponibil.

ADVERTISEMENT

Cine îl va înlocui pe Regele Charles dacă acesta se îmbolnăvește

Înainte de această modificare importantă, consilierii regali erau regina Camilla, prințul William, prințul Harry, prințul Andrew, dar  și prințesa Beatrice.

Ei erau cei care o puteau înlocui pe Regina Elisabeta a II-a, care s-a stins din viață în urmă cu mai bine de două luni de zile. Acum însă, Regele Charles nu va mai putea fi înlocuit nici de Meghan Markle, nici de prințul Harry, nici de prințesa Beatrice și nici de ducele de York.

ADVERTISEMENT

Iar aceasta este doar una dintre deciziile importante pe care Regele Charles le-a luat de când a devenit monarh. Una dintre ele îi vizează direct pe ducii de Sussex.

Mai exact, Meghan Markle și prințul Harry riscă să ajungă să fie excluși din Familia Regală în cazul în care nu vor respecta înțelegerea cu Regele Charles. Orice reconciliere va fi “imposibilă” pentru ei dacă nu se vor conforma.

“Desigur, există o mare îngrijorare cu privire la potențialele atacuri asupra monarhiei în documentarul Netflix. 

Nu știm exact ce va fi dezvăluit, dar trecutul ne-a arătat că cei doi nu se tem să atace monarhia, în ciuda faptului că tocmai datorită ei au prosperat.”, spunea expertul regal Nile Gardiner.

ADVERTISEMENT