Life

Regele Charles III, hotărât să învingă cancerul. Ce le scrie prietenilor săi

Regele Charles al Marii Britanii le-a scris prietenilor că este hotărât să învingă cancerul. Monarhul, frustrat că boala l-a ținut departe de îndatoririle sale
05.05.2024 | 16:01
Regele Charles III hotarat sa invinga cancerul Ce le scrie prietenilor sai
Regele Charles este hotărât să învingă cancerul Sursa foto PA via Mirror
ADVERTISEMENT

Regele Charles le-a povestit prietenilor despre ”hotărârea” sa de a învinge cancerul în scrisori, ale căror detalii au apărut în presa britanică, în contextul în care regele în vârstă de 75 de ani revine la îndatoririle publice în timp ce își continuă tratamentul.

Regele Charles III, hotărât să învingă cancerul

Charles III, scriitor pasionat de scrisori, le-a povestit corespondenților despre cât este de hotărât în lupta cu boala, după ce a fost diagnosticat în februarie. În vârstă de 75 de ani, monarhul britanic a primit vestea că medicii au descoperit cancer în timp ce efectua o operație la prostată la The London Clinic.

ADVERTISEMENT

Palatul Buckingham a confirmat ulterior vestea, deși nu a precizat forma de boală cu care se luptă. Totuși, se știe că nu este vorba despre cancer de prostată.

De atunci, regele a urmat o cură de tratament și a revenit la îndatoririle publice săptămâna trecută, întâlnindu-se chiar cu pacienți suferind de cancer în cadrul unei vizite la Centrul oncologic Macmillan din Londra, împreună cu regina Camilla. De asemenea, el a încântat mulțimile la Royal Windsor Horse Show de vineri cu o apariție surpriză.

ADVERTISEMENT

În scrisorile sale, ale căror detalii au fost povestite de destinatari pentru publicația The Times, Charles scrie despre „sănătatea sa oarecum șubrezită”, au dezvăluit prietenii suveranului britanic, adăugând că acestea erau, de asemenea, „pline de lumină”.

Unul dintre destinatari a afirmat că Charles a descris „hotărârea” sa de a lupta împotriva bolii, în timp ce un altul a spus că scrisorile sale erau „pline de semne de exclamare” atunci când regele își detalia optimismul privind o recuperare completă.

ADVERTISEMENT

Regele Charles a fost întotdeauna un scriitor pasionat de scrisori și, după cum se știe, nu deține un telefon mobil, preferând să păstreze legătura pe stil vechi. Potrivit prietenilor, Regele este descris ca fiind ca un „leu în cușcă” și frustrat de diagnosticul de cancer, deoarece are atât de multe de făcut.

Între timp, prințul William rămâne îngrijorat pentru sănătatea tatălui său, în timp ce acesta continuă să lucreze în timpul tratamentului. O sursă apropiată prințului a spus: „El vrea să se asigure că tatăl său își echilibrează recuperarea. Știe că tatăl său iubește munca, dar își face griji pentru el”.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni, la întoarcerea sa la serviciu, Charles a stat de vorbă cu pacienții Centrului Macmillan cărora le era administrată chimioterapia.

Regele i-a dezvăluit uneia dintre paciente, lui Lesley Woodbridge, în vârstă de 63 de ani: „Și eu trebuie să fac tratamentul în această după-amiază”. Întrebat despre starea sa de sănătate, i-a spus unui pacient: „Sunt bine, mulțumesc foarte mult, nu prea rău”.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii