News

Regele Charles și Regina consoartă Camilla, prima fotografie oficială. Cu ce membri ai familiei apar în imagine

A fost publicată prima fotografie oficială a regelui și a reginei consort ai Marii Britanii. Imaginea a fost realizată la Palatul Buckingham
02.10.2022 | 17:17
Regele Charles si Regina consoarta Camilla prima fotografie oficiala Cu ce membri ai familiei apar in imagine
Casa Regală a Mari Britanii a lansat prima fotografie oficială a noului cuplu regal Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Charles al II-lea și Camilla apar alături de proaspeții prinți de Wales. Imaginea a fost realizată la palat în timp ce monarhul și soția sa au fost însoțiți de William și Kate la o recepție pentru șefii de stat și oaspeții oficiali de peste hotare.

Regele Charles și Regina consoartă Camilla, prima fotografie oficială

Toți patru sunt îmbrăcați în negru, întrucât evenimentul a avut loc duminică, 18 septembrie – în seara dinaintea funeraliilor reginei Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT

A fost primul eveniment de stat semnificativ al regelui și una dintre cele mai mari adunări de lideri mondiali și personalități politice globale pe care palatul le-a găzduit vreodată.

Fotografia subliniază sprijinul pe care Prințul și Prințesa de Wales l-au acordat Regelui și Reginei Consort în săptămânile care au trecut de la moartea Reginei Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT

În omagiul său adus bunicii sale, prințul William a spus “Îi voi onora memoria susținându-l pe tatăl meu, Regele, în orice mod posibil”, relatează Sky News.

Deși au afișat imaginea unei familii unite pentru funeraliile Elisabetei a II-a, Harry și Meghan, ducele și ducesa de Sussex, nu au participat la evenimentul în cadrul căruia a fost realizată fotografia.

ADVERTISEMENT

Fratele prințului William și soția sa au fost inițial invitați, însă ulterior li s-a transmis că a fost vorba de o încurcătură și la eveniment vor participa doar membrii activi ai familiei regale britanice.

Recepție cu președinți, premieri și capete încoronate

Fotografia a fost făcută la recepția care a avut o listă de invitați de rang înalt, cu președinți, prim-miniștri și membri ai familiilor regale din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Președintele american Joe Biden și omologul său francez Emmanuel Macron s-au numărat printre cele aproximativ 500 de persoane prezente la palat.

Zeci de lideri ai țărilor din Commonwealth și membri ai familiilor regale străine au participat, de asemenea, la recepție.

Evenimentul a avut loc în ultima zi în care regina a fost depusă pe catafalc la Westminster Hall.

Fotografia a fost publicată în ziua în care s-a confirmat că regele nu va participa la COP27, conferința ONU privind clima care va avea loc în Egipt în noiembrie.

Au existat speculații că regele, care a fost un militant pasionat al problemelor de mediu, va participa la evenimentul din Sharm el Sheikh, aceasta fiind prima sa călătorie în străinătate de când a devenit monarh.

ADVERTISEMENT