News

Regele Charles și Regina consoartă Camilla, prima fotografie oficială. Cu ce membri ai familiei apar în imagine

A fost publicată prima fotografie oficială a regelui și a reginei consort ai Marii Britanii. Imaginea a fost realizată la Palatul Buckingham
02.10.2022 | 17:17
Regele Charles si Regina consoarta Camilla prima fotografie oficiala Cu ce membri ai familiei apar in imagine
Casa Regală a Mari Britanii a lansat prima fotografie oficială a noului cuplu regal Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Charles al II-lea și Camilla apar alături de proaspeții prinți de Wales. Imaginea a fost realizată la palat în timp ce monarhul și soția sa au fost însoțiți de William și Kate la o recepție pentru șefii de stat și oaspeții oficiali de peste hotare.

Regele Charles și Regina consoartă Camilla, prima fotografie oficială

Toți patru sunt îmbrăcați în negru, întrucât evenimentul a avut loc duminică, 18 septembrie – în seara dinaintea funeraliilor reginei Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT

A fost primul eveniment de stat semnificativ al regelui și una dintre cele mai mari adunări de lideri mondiali și personalități politice globale pe care palatul le-a găzduit vreodată.

Fotografia subliniază sprijinul pe care Prințul și Prințesa de Wales l-au acordat Regelui și Reginei Consort în săptămânile care au trecut de la moartea Reginei Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT

În omagiul său adus bunicii sale, prințul William a spus “Îi voi onora memoria susținându-l pe tatăl meu, Regele, în orice mod posibil”, relatează Sky News.

Deși au afișat imaginea unei familii unite pentru funeraliile Elisabetei a II-a, Harry și Meghan, ducele și ducesa de Sussex, nu au participat la evenimentul în cadrul căruia a fost realizată fotografia.

ADVERTISEMENT

Fratele prințului William și soția sa au fost inițial invitați, însă ulterior li s-a transmis că a fost vorba de o încurcătură și la eveniment vor participa doar membrii activi ai familiei regale britanice.

Recepție cu președinți, premieri și capete încoronate

Fotografia a fost făcută la recepția care a avut o listă de invitați de rang înalt, cu președinți, prim-miniștri și membri ai familiilor regale din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Președintele american Joe Biden și omologul său francez Emmanuel Macron s-au numărat printre cele aproximativ 500 de persoane prezente la palat.

ADVERTISEMENT

Zeci de lideri ai țărilor din Commonwealth și membri ai familiilor regale străine au participat, de asemenea, la recepție.

Evenimentul a avut loc în ultima zi în care regina a fost depusă pe catafalc la Westminster Hall.

Fotografia a fost publicată în ziua în care s-a confirmat că regele nu va participa la COP27, conferința ONU privind clima care va avea loc în Egipt în noiembrie.

Au existat speculații că regele, care a fost un militant pasionat al problemelor de mediu, va participa la evenimentul din Sharm el Sheikh, aceasta fiind prima sa călătorie în străinătate de când a devenit monarh.