News

Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România, după anunțul făcut de Viorica Dăncilă privind ambasada din Israel

25.03.2019 | 13:05
Regele Iordaniei sia anulat vizita in Romania dupa anuntul facut de Viorica Dancila privind ambasada din Israel

Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România! Totul s-a întâmplat din cauza declarațiilor făcute de Viorica Dăncilă în cursul zilei de duminică, 24 martie, în cadrul unei vizite private în Statele Unite ale Americii. „Majestatea sa Regele Abdullah II îşi anulează vizita în România care fusese programată să înceapă luni, ca semn de solidaritate cu Ierusalimul”, a informat Ministerul de Externe al Iordaniei.

Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România!

Regele Iordaniei și-a anulat venirea în România după ce premierul țării a făcut câteva declarații privind ambasada din Israel, conform site-ului arabnews.com. Regele trebuia să sosească în cursul zilei de luni. Viorica Dăncilă a declarat faptul că ambasada României din Israel va fi mutată în Ierusalim, de la Tel Aviv. Se pare că regele Abdullah al II-lea avea câteva întâlniri programate cu președintele Klaus Iohannis și cu liderii parlamentului, potrivit agenției naționale de presă Petra. Acesta urma că participe la Reuniunile Aqaba, care au fost programate a fi găzduite de România într-un parteneriat cu Iordania.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, urma să îl primească în această după-amiază pe Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea al Regatului Hașemit al Iordaniei, la Palatul Cotroceni, cu prilejul vizitei oficiale programate să aibă loc în România. Vizita a fost anulată astăzi de către partea iordaniană”, potrivit unui comunicat de presă oferit de către Administrația Prezidențială.

Regele Iordaniei nu mai vine în România!
Regele Iordaniei nu mai vine în România!

Klaus Iohannis, despre mutarea ambasadei la Ierusalim

“Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, considera ca, prin declaratiile sustinute astazi referitoare la mutarea Ambasadei Romaniei la Ierusalim, prim-ministrul Viorica Dancila demonstreaza, inca o data, totala sa ignoranta in domeniul politicii externe si in ceea ce priveste luarea unor decizii importante ale statului roman. Din dorinta de a-si revendica o decizie care nu apartine doar Guvernului Romaniei, asa cum doreste sa lase impresia, prim-ministrul Viorica Dancila se grabeste sa faca anunturi publice fara sa existe o decizie in acest sens”, se arata intr-o declaratie remisa la solicitarea Ziare.com.