ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Lumea sportului, în doliu după moartea Regelui Mihai

Lumea sportului este îndoliată după trecerea în nefiinţă a Regeui Mihai. Foştii şi actualii sportivi din România au transmis mesaje emoţionante.
Autor: Mirela Apostol | 05.12.2017 | 18:11
Lumea sportului, în doliu după moartea Regelui Mihai

Federaţia Română de Fotbal, cea de rugby şi cluburile sportive au reacţionat după ce Regele Mihai a murit. “Federaţia Română de Fotbal regretă dispariţia regelui Mihai I al României! Condoleanţe familiei regale şi tuturor celor apropiaţi. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, notează frf.ro.

ADVERTISEMENT

“Mulţumim pentru tot ce ati făcut pentru România, Majestate! Dumnezeu să vă aibă în pază“, a scris Ciprian Marica.

“O mare pierdere”

“Rugbyul românesc este alături de Familia Regală a României care trece prin momente dificile: Regele Mihai I s-a stins din viaţă astăzi”, a scris Federaţia Română de Rugby.

ADVERTISEMENT

“Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Majestatea Sa Regele Mihai I al României!”, a scris CS Dinamo.

“R.I.P. Rămas bun Majestate!”, a fost mesajul Gabrielei Szabo.

ADVERTISEMENT

“Îmi pare foarte rău, este o mare pierdere, ar fi trebuit să ne comportăm mai frumos cu el când se afla în viaţă, eu l-am cunoscut mai bine la New York, am fost împreună cu o delegaţie de sportivi, am fost împreună pe lângă Statuia Libertăţii, ştiu perioada în care nu putea să intre în ţară şi cât suferea. Apoi, evident, l-am reîntâlnit şi în România la anumite evenimente. În tinereţe schia foarte mult, îi cunosc pasiunea pentru sporturile de iarnă. Totodată, de-a lungul vieţii, el şi-a cultivat pasiunea pentru maşini. Avea o colecţie impresionantă. Mi-a spus că îmi aprecia munca şi meciurile pe care le făceam”, a spus Ili Năstase pentru ProSport.

“Dumnezeu să-l ierte, este o mare pierdere. Nu l-am cunoscut personal pe Regele Mihai, dar l-am urmărit mult şi mi-a plăcut. Este păcat, ne dispar nişte pagini foarte serioase din istoria României”, a precizat şi Cristian Gaţu.

ADVERTISEMENT

“Am simţit o tristeţe imposibil de redat în cuvinte când am aflat că Regele Mihai a murit. De când s-a întos în ţară, am rămas un apropiat al Casei Regale, am avut de mai multe ori onoarea să vorbesc cu Majestatea Sa, despre care aflasem de mic, din poveştile bunicului. A fost un om bun, drept, înţelept, un model pentru mine. Zbor lin, Majestate!”, a declarat Ivan Patzaichin pentru Gazeta Sporturilor.

“Nu l-am cunoscut personal, dar este o mare pierdere pentru întreaga naţiune. La fel de mare pierdere a fost în momentul în care a fost obligat să abdice. L-am apreciat întotdeauna şi sper ca românii să-l aprecieze la fel de mult şi după dispariţia sa. Dumnezeu să-l ierte!” a spus Emerich Ienei pentru Mediafax.

ADVERTISEMENT

Citeşte şi:

A murit Regele Mihai I. Avea 96 de ani şi suferea de o boală incurabilă

Trupul neînsufleţit al Regelui va fi depus la Castelul Peleş

ADVERTISEMENT

Regele Mihai I a dat numele unei echipe de fotbal. S-a făcut împotriva voinţei sale. El era pasionat de alte sporturi

Galerie foto. Ce scrie presa internaţională despre decesul Regelui Mihai I

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!