ADVERTISEMENT
Hotnews

Regele Mihai, diagnosticat cu leucemie în stadiu foarte avansat. Se retrage din viaţa publică

Regele Mihai a fost diagnosticat cu leucemie şi supus unei intervenţii chirurgicale în cursul zilei de miercuri, anunţă Realitatea Tv. Informaţia a venit de la avocatul Casei regale, care a...
Autor: Ionuţ Cataramă | 04.03.2016 | 11:10
Regele Mihai, diagnosticat cu leucemie în stadiu foarte avansat. Se retrage din viaţa publică

Regele Mihai a fost diagnosticat cu leucemie şi supus unei intervenţii chirurgicale în cursul zilei de miercuri, anunţă Realitatea Tv. Informaţia a venit de la avocatul Casei regale, care a transmis o înregistrare video în care a comunicat că Majestatea Sa se află într-o stare gravă de sănătate. Potrivit acestuia, Regele Mihai a fost diagnosticat cu leucemie în stadiu foarte avansat, cu metastaze. Realitatea Tv anunţă că Regele are şi cancer de piele.

ADVERTISEMENT

Consiliul Regal a anunţat că regele urmează un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public, şi va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere.

Regele Mihai I: istoria fabuloasă a unui suveran

ADVERTISEMENT

Pe site-ul Casei Regale a fost postat şi mesajul Regelui, în care anunţă că se retrage:

”În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care Familia şi Ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea dinastiei şi a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”, a transmis Regele Mihai I.

Consiliul Regal menţionează că s-a întrunit în a cincea sesiune, marţi 1 şi miercuri 2 martie 2016, la cererea Majestăţii Sale, la Morges, în Elveţia şi a luat notă de starea de sănătate a regelui.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.realitatea.net

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!