Regele Mihai I a dat numele unei echipe de fotbal. S-a făcut împotriva voinţei sale. El era pasionat de alte sporturi

rege mihai I, rege carol al II-lea, principele mihai

Mihai I a fost un mare iubitor de sport, fiind fan al sporturilor de iarnă, în special al schiului şi mai ales al automobilismului. Cu toate acestea, el avea să fie implicat şi în activitatea unei echipe de fotbal, fără voia sa.

Regele Mihai a fost un împătimit al sporturilor de iarnă şi al automobilismului. Fotbalul nu l-a atras, în ciuda faptului că tatăl său, Regele Carol al II-lea, a fost fascinat de sportul rege şi, mai mult decât atât, a fost preşedintele onorific Federaţiei de fotbal, iar dacă echipa naţională a putut participa la primul turneu final al CM, în 1930, acest lucru a fost posibil datorită Regelui, care s-a ocupat de strângerea fondurilor pentru deplasare şi, mai mult de atât, a participat alături de ceilalţi membri din Federaţie la alcătuirea lotului.

Chiar dacă Mihai I, fiul său, nu avea nici o tangenţă cu fotbalul, hazardul a făcut ca el să fie implicat şi încă timp de un deceniu, în viaţa unei echipe micuţe, fondate în 1925. În 1925, a apărut la Bucureşti echipa „Principele Carol”. Aceasta s-a înscris în Categoria II Bucureşti, luând locul formaţiei Diana Bucureşti.

În acei ani, fotbalul românesc nu avea un campionat propriu-zis (sistemul divizionat a fost introdus abia în ediţia 1932-1933), iar echipele jucau în campionate organizate pe Ligi, iar câştigătoarele jucau în sistem eliminatoriu pentru titlul de campioană.
 
Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, marcatori, comentariul live, statisticile partidei! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi
La Bucureşti, formaţii erau împărţite în mai multe serii valorice, iar formaţia „Principele Carol” şi-a început activitatea de la Categoria a II-a.Formaţia n-a purtat numele „Principele Carol” decât un sezon, pentru că în acel an, 1925, Carol al II-lea a plecat din nou din ţară, mutându-se în Franţa cu Elena Lupescu.
Citeste tot articolul »
viewscnt
OraPostulSportEveniment
21:45Telekom Sport 2
La Liga Barcelona - Deportivo
1 EUR4.6346 lei+0,0014
1 USD3.9285 lei+0,0100
1 XAU158.8245 lei+0,5663