News

Regele Mihai, înmormântat în locul despre care Carol I zicea că este foarte aproape de cer

Regele Mihai va fi înmormântat în cursul zilei de sâmbătă.
16.12.2017 | 08:03
Regele Mihai inmormantat in locul despre care Carol I zicea ca este foarte aproape de cer

Familia acestuia a decis ca el să îşi doarmă somnul de veci la Mănăstirea Curtea de Argeş, acolo unde sunt înmormântaţi toţi regii României. Locul a fost ales de Carol I pentru că i s-a părut foarte aproape de cer.  Sâmbătă, fostul suveran Mihai va  fi aşezat lângă soţia lui, Regina Ana în noua necropolă regală, ridicată chiar lângă Mănăstirea Curtea de Argeş.

Mănăstirea Curtea de Argeş a fost construită la începutul secolului XVI-lea în timpul domnitorului Neagoe Basarab şi este considerată monument istoric. “Înainte de anul 1875, Regele Carol I, vizitând aceste locuri, a văzut această minunată biserică, a perceput întru totul importanţa şi frumuseţea ei arhitecturală şi a hotărât să fie restaurată, în acest chemând un arhitect francez. Majestatea Sa a considerat că acest loc de la Curtea de Argeş este foarte aproape de cer şi l-a ales ca loc de odihnă veşnică”, au spus Adrian Enache, muzeograf, şi Ştefan Dumitrache.

Regele Mihai va fi înhumat

Regele Mihai va fi înhumat în noua necropolă regală care se află în vecinătatea de Mănăstirea Curtea de Argeş, acolo unde, anul trecut, a fost înmormântată şi soţia lui, Regina Ana.  Construcţia necropolei a fost începută de familia regală în anul 2009. 

Într-un alt loc se mai aflp şi sicriul lui Carol al II-lea, tatăl regelui Mihai, aşezat, provizoriu, într-o cameră mortuară din curtea mănăstirii. “Aici se află siciriul cu osemintele Regelui Carol al II-lea, cel de-al 3-lea rege al României, 1930-1940, care a fost adus din Portugalia în 2003, pe 14 ianuarie. Aici este pus în ideea de provizorat, până când se va finaliza construcţia noii catedrale arhiepiscopale. Acolo va fi mutat Regele Carol al II-lea, acolo se află şi mormântul soţiei Regelui Mihai şi, după cum ştim toţii, acolo va fi şi Regele Mihai. 

Sursă: stirileprotv.ro

Tags: