ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Dispariţia Regelui afectează şi fotbalul. “Casa Regală a organizat primul meci al Naţionalei”

Trecerea in nefiinţă a Regelui Mihai a stârnit reacţii şi în fotbalul românesc. Ce a făcut Federaţia Româna de Fotbal
Autor: Alex Bradescu | 06.12.2017 | 09:20
Dispariţia Regelui afectează şi fotbalul.

Federaţia Română de Fotbal a omagiat şi ea trecerea în nefiinţă a Regelui Mihai printr-un comunicat pe site-ul oficial. Cei de la FRF şi-au amintit de faptul că prima partidă din istoria echipei naţionale a României şi au transmis un mesaj de condoleanţe pentru Casa Regală a României.   

ADVERTISEMENT

“Prima partidă din istoria echipei naţionale de fotbal a României s-a disputat pe 8 iunie 1922, la Belgrad, împotriva echipei naţionale a Iugoslaviei. Meciul a fost organizat cu ocazia , organizată pentru a celebra nunta Principesei Mărioara cu Alexandru I al Iugoslaviei”, se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF. 

Tatăl Regelui Mihai a fost preşedintele onorific al FRF

România a câştigat cu scorul de 2-1 prima partidă din istorie a reprezentativei tricolore, contra Iugoslaviei, la Belgrad. Golurile formaţiei noastre au fost reuşite de Rony (minutul 41, din penalty) şi de Guga (minutul 61), pentru vecinii de la sud-vest marcând Sifer (35). Tatăl lui Mihai I, Carol al doilea, a fost preşedintele onorific al Federaţiei în anii ’30. 

ADVERTISEMENT

Regele Mihai a încetat din viaţă marţi, 5 decembrie, în jurul orei 13.00 (ora României) la reşedinţa personală din Elveţia, la vârsta de 96 de ani. Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!