News

Regele Philippe al Belgiei, vizită în România. Oficialul, primit de Klaus Iohannis la Mihail Kogălniceanu

Vineri, 17 iunie, Klaus Iohannis l-a primit pe regele Belgiei, Philippe, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Tot aici, miercuri, președintele României l-a întâmpinat pe Emmanuel Macron.
17.06.2022 | 13:36
Regele Philippe al Belgiei vizita in Romania Oficialul primit de Klaus Iohannis la Mihail Kogalniceanu
Klaus Iohannis l-a primit pe regele Philippe al Belgiei la Baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Sursa foto: presidency.ro
ADVERTISEMENT

Regele Philippe al Belgiei întreprinde vineri, 17 iunie, o vizită oficială în România. Oficialul a fost primit de Klaus Iohannis la baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

Klaus Iohannis l-a primit pe regele Philippe al Belgiei la Baza militară de la Mihail Kogălniceanu

După primirea oficială, între cei doi oficiali au avut loc convorbiri oficiale cu ușile închise.

ADVERTISEMENT

Apoi, cei doi lideri de stat s-au întâlnit cu militarii români, belgieni şi din celelalte ţări aliate, desfășurați pe teritoriul României în cadrul efortului aliat de întărire a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, anunță Administrația Prezidențială.

Prezența în România a Majestății Sale Philippe are loc pe fondul unui dialog bilateral consolidat la nivel înalt și al cooperării strânse româno-belgiene în domeniul apărării, mai ales în contextul participării Regatului Belgiei cu un contingent la Grupul de luptă NATO din România.

ADVERTISEMENT

”Președintele României și Regele Belgienilor vor avea un schimb de opinii privind temele prioritare ale agendei bilaterale și modalitățile de aprofundare a cooperării în plan european și internațional.

Va fi acordată o atenție deosebită crizei din Ucraina și impactului său multidimensional. În contextul crizei umanitare provocate de agresiunea armată a Federației Ruse, se va discuta și despre măsurile de asistență pentru Ucraina și sprijinirea refugiaților ucraineni, inclusiv prin hub-ul umanitar de la Suceava.

ADVERTISEMENT

Cei doi șefi de stat vor aborda și întărirea sprijinului pentru Republica Moldova, în condițiile în care aceasta se confruntă cu provocări multiple generate de efectele agresiunii ruse împotriva Ucrainei, inclusiv găzduirea unui număr foarte mare de refugiați”, se mai arată pe site-ul prezidențial.

Belgia a mobilizat sute de soldați în România

Belgia a trimis 300 de soldați în România ca parte a eforturilor NATO de a-și consolida Flancul Estic de descurajare față de acțiunile Rusiei.

ADVERTISEMENT

”Belgia își asumă responsabilitatea în cadrul NATO Rapid Response, ale cărei elemente au fost activate. În faza actuală, 300 de soldați belgieni vor fi desfășurați în România”, a anunțat, după startul războiului din Ucraina, Alexander De Croo, premierul Belgiei.

ADVERTISEMENT