Sporturi

“Regele” zgurii, învins la Madrid de către “Prinţul” suprafeţei roşii! Rafael Nadal, detronat în ATP după eliminarea de la Caja Magica

11.05.2018 | 21:22
Regele zgurii invins la Madrid de catre Printul suprafetei rosii Rafael Nadal detronat in ATP dupa eliminarea de la Caja Magica

Ibericul Rafael Nadal a fost învins, vineri, cu scorul de 7-5, 6-3, de austriacul Dominic Thiem, în sferturile de finală ale turneului de la Madrid şi a pierdut şi primul loc ATP, care începând de luni va fi ocupat de elveţianul Roger Federer.

Chiar dacă ibericul a fost mare favorit înaintea meciului de azi, Nadal nu a putut găsi răspunsuri în fața jocului extrem de consistent al lui Thiem. Austriacul a lovit foarte agresiv de pe ambele părți ale terenului, acoperindu-l foarte bine, a servit excelent și nu i-a dat deloc ritm lui Nadal, care a şi greşit mai mult decât de obicei.

În plus, parametrii lui Rafa au fost neobișnuit de slabi, acesta comițând numeroase erori neforțate atât pe backhand, cât și pe forehand. “Regele zgurii” a fost trădat de rever, cu care a lovit o singură lovitură câștigătoare tot meciul.

Rafael Nadal pierde locul de lider mondial

După ce a bătut toate recordurile pe suprafaţa roşie, ieri câştigând al 50-lea set la rând (record absolut, independent de suprafaţă), Rafa a evoluat azi mult sub parametrii normali. Ultimul set pierdut de Nadal pe zgură s-a petrecut în urmă cu un an, în sferturile de la Roma, tot în fața lui Dominic Thiem, care s-a impus atunci în fața lui Nadal, 6-3, 6-4.

Înfrângerea de azi are consecințe importante în clasamentul din ATP. Nadal, care era campion en-titre la Madrid, va părăsi începând de luni primul loc al clasamentului, locul acestuia urmând să fie ocupat de elveţianul Roger Federer. “Prefer să fiu numărul 1 în loc de numărul 2 şi numărul 2 în loc de 5. Dar cel mai important lucru e să fiu sănătos şi să joc din ce în ce mai bine”, a spus ibericul după înfrângerea cu Thiem. Graţie victoriei de astăzi, Thiem devine al treilea om din istorie ca număr de victorii împotriva lui Rafa, pe zgură. Lider e Djokovic, cu 7, urmat de Gaudio şi Thiem (câte 3). Pentru a reveni pe locul de lider mondial, Rafael Nadal este obligat să câştige turneul de la Roma.