Fotbal intern

Criza lui Reghe

Nici cînd termina pe locul 6 şi rata cupele europene, Steaua nu juca atît de prost şi de urît cum o face în toamna asta. Ultima demonstraţie de „calitate” s-a petrecut în meciul de Cupă...
15.12.2016 | 00:19
Criza lui Reghe

Nici cînd termina pe locul 6 şi rata cupele europene, Steaua nu juca atît de prost şi de urît cum o face în toamna asta. Ultima demonstraţie de „calitate” s-a petrecut în meciul de Cupă de la Mioveni. Divizionara secundă i-a arătat din nou lui Becali limitele trupeţilor aduşi cu milioane de euro.

Atîta degringoladă şi lipsă de soluţii nu vezi decît, poate, la echipele de ligi inferioare. De la divizia a treia în jos. Şi nu sînt exagerări. Cînd nu ştii să desfaci o apărare, cînd nu ai nici un traseu clar de circulaţie a balonului, cînd iei gol meci de meci, cînd portarul e aproape la fiecare partidă cel mai bun jucător al echipei, indiferent că adversarul se numeşte Villarreal sau Mioveni, atunci ai probleme evidente. Probleme care nu pot fi băgate sub preş, indiferent cîtă emfază şi cîtă aroganţă arată patronul în ieşirile de după meciuri.

Iar cea mai mare problemă a Stelei în acest moment vine de pe bancă. Reghecampf dă impresia că nu poate scoate echipa din criză. Vestea bună pentru el este că vine pauza de iarnă şi se aşteaptă schimbări importante la echipă. Vestea proastă este că probabil va termina anul pe ultimul loc al podiumului, deşi toată lumea făcea calcule cîte „8-9” puncte vor avea avans stelarii lui Reghe după sezonul de toamnă.

Şi încă o veste care dă bătăi de cap. Mai e pe 22 decembrie un derby cu Dinamo şi, la cum se prezintă lucrurile, putem bifa a 9-a partidă fără victorie pentru Steaua în faţa eternului rival. Într-un an, 2016, în care, valoric vorbind, Steaua e, măcar pe hîrtie, peste investiţiile lui Negoiţă.

Reghecampf nu mai este cel din mandatul anterior la Steaua. Parcă nu mai are aceeaşi vînă şi aceeaşi dorinţă de a demonstra că este cel mai bun. Nici la antrenamente nu mai lucrează atît de intens şi de preocupat cum o făcea acum trei ani. Nici staff-ul nu mai este acelaşi. Indiferent cît încearcă oamenii de la Steaua să minimalizeze plecarea lui Thomas Neubert, realitatea iese la suprafaţă.

Italianul Spatafora nu este la fel de priceput. Cum la fel de adevărat este că omul propus de Meme, cu care a lucrat la Urziceni, nu are încrederea antrenorului principal. Reghecampf nu-i dă mînă liberă, cum o făcea cu neamţul Thomas. Reghecampf vrea să controleze el totul, aşa că nu mai are timp să se concentreze pe lucrurile cele mai importante. Lucrează tot mai rar tehnico-tactic, îi stoarce pe jucători la antrenamente astfel că-i vedem „legume” la meciuri, e tot mai nervos în vestiar, iar după eşecuri trimite toate săgeţile către jucători.

Mi-ar fi plăcut să aud măcar o dată că a greşit şi el. Pentru că este evident că şi el face greşeli. Ca să ieşi dintr-o criză trebuie să-ţi recunoşti greşelile. De aici pleacă totul.

Steaua a pierdut după penalty-uri la Mioveni. Aşa, şi? Care-i surpriza?