Reghe a cîştigat lupta cu Piţurcă. DECIZIA COMISIEI!

UPDATE 20.40 Laurenţiu Reghecampf a primit doar un avertisment din partea Comisiei de Disciplină. ...
19.03.2014 | 20:40
Reghe a cistigat lupta cu Piturca DECIZIA COMISIEI
ADVERTISEMENT

UPDATE 20.40 Laurenţiu Reghecampf a primit doar un avertisment din partea Comisiei de Disciplină. 

UPDATE / 19:20 – “Domnul Reghecampf a declarat că nu m-a jignit, ci doar a răspuns. Eu niciodată nu am început fără să fiu atacat. E normal ca oricine jigneşte să fie chemat la comisii şi suspendat cîte zece, cincizeci de etape! Că de aia s-au săturat să vină şi suporterii pe stadion. Niciun antrenor nu m-a jignit pînă acum precum a făcut-o acest om. Nu mă interesează dacă va fi suspendat Reghecampf sau nu…”, a declarat Victor Piţurcă la sport.ro.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul Stelei, Laurenţiu Reghecampf trebuie să se prezinte astăzi la Comisia de Disciplină a FRF. El a primit o citaţie din partea Comisiei conduse de Marin Cernat pentru declaraţiile apărute în mass-media la adresa selecţionerului Victor Piţurcă pe 12 martie 2014. În citaţie se specifică faptul că eventuala absenţă a lui Reghecampf de la şedinţa de miercuri, 17 martie, nu va constitui motiv de amînare în luarea unei decizii. Adică, antrenorul campioanei va fi judecat indiferent dacă vine sau nu! Comisia de Disciplină analizează demersul lui Piţurcă, de la ora 14.00. 

……………………………..

Pentru Piţi, mumă, pentru Reghe, ciumă!

Pe 12 martie 2014, selecţionerul Victor Piţurcă a fost invitat în studioul sport.ro. Pe parcursul discuţiei, Piţurcă a avut mai multe atacuri la adresa lui Laurenţiu Reghecampf, a soţiei acestuia, Ana Maria Prodan, a Stelei sau a unor jucători din Ghencea. Piţurcă a dat impresia că poartă un război de la distanţă cu tehnicianul campioanei, aruncîndu-i destule jigniri. Nu doar cei de la sport.ro, dar şi moderatori de la alte televiziuni l-au contactat ulterior pe Laurenţiu Reghecampf pentru a-i lua o părere vizavi de declaraţiile selecţionerului. Pentru ce a spus despre Piţurcă, Reghecampf este chemat acum la Comisia de Disciplină, dar cel care a atacat şi a jignit primul, omul de la care a plecat acest ultim scandal dintre cei doi, Victor Piţurcă, nu este convocat „la bară” de către aceeaşi comisie! Vorba proverbului: pentru unii, mumă, pentru alţii, ciumă! Şi chiar acum cînd credeam că s-a schimbat ceva la FRF, dar de fapt tot „nea Piţi” taie şi spînzură în ograda FRF.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul l-a jignit şi pe Mutu, l-a înţepat şi pe Mircea Sandu!

Nu doar Steaua şi Reghecampf au fost jigniţi de selecţioner. Acesta l-a atacat sub centură şi pe Adrian Mutu, povestind – varianta lui Piţi – cum „Briliantul” s-ar fi rugat de el să-l mai convoace la naţională pentru a marca încă un gol cu care să-l depăşească pe Hagi, lucru pe care jucătorul Petrolului l-a dezminţit la cîteva minute după „fumigena” selecţionerului. Nici fostul şef al lui Piţurcă, Mircea Sandu, omul care i-a făcut megacontractul de 35.000 de euro lunar, nu a scăpat de ironiile selecţionerului. „Mă bucur foarte mult că a venit Răzvan Burleanu la conducerea FRF. Era nevoie de o schimbare!”, a declarat cameleonul din fruntea echipei naţionale, uşurat că a scăpat de demitere odată ce Gică Popescu nu a mai putut candida. Chiar el a recunoscut-o în emisiunea de la sport.ro: „90 la sută, dacă era Popescu la FRF, eu plecam! E diferenţă mare cu Burleanu! Cînd spun 90 la sută, înseamnă sută la sută!”

Piţi „le-a trasat sarcină” celor de la Disciplină!

Chiar în timp ce dădea aceste declaraţii, Victor Piţurcă nu a uitat să tragă şi un semnal de alarmă vizavi de criticile pe care i le adresează alţii, „în principal cei de la Steaua”. Selecţionerul le-a transmis încă de atunci celor de la Comisia de Disciplină a FRF ce să facă: „Să vorbim şi să aruncăm cu vorbe mi se pare foarte urît. Vreau ca şi Liga, şi Comisiile, să-şi facă datoria! Să se ia măsuri cînd un antrenor se bagă în problemele selecţionerului! Este inacceptabil ca un om care antrenează Steaua să îi jignească pe Anghelache de la Dinamo şi pe Steliano Filip. Jignirile vin mereu doar din partea Stelei”. Urmarea? Reghecampf este chemat miercuri la Comisia de Disciplină, Piţurcă nu!

ADVERTISEMENT

Ce a zis Piţurcă despre…

…Reghecampf: „E inacceptabil ca un X antrenor să se bage peste un alt antrenor. Pe cine să selecţioneze, ce să facă! Eu la antrenamentele Stelei nu merg, că nu vreau să am de a face cu acest om. M-aţi văzut să vorbesc despre Steaua? Eu lucrez de 10 ani la naţională. La un moment dat el spunea că vin jucătorii graşi de la naţională. De fapt acei jucători graşi veneau de la el. Trebuie să dispară acest vocabular suburban. Reghe abia a deschis ochii în fotbal. Mă învaţă el pe mine?”

…scandalul Dinamo-Rotariu-Ana Maria Prodan: “Îl afectează pe Rotariu acest scandal. Mie nu mi se pare normal ce s-a întîmplat. Asta trebuie pus la punct”

ADVERTISEMENT

…Stanciu şi Gabi Iancu: “Eu mă aştept la evoluţii foarte bune de la Stanciu. El a jucat titular, dar e inconstant. Face una-două faze bune, dar dispare pentru 15-20 de minute. Aştept să dea gol şi pase de gol. Mi-am pus mari speranţe în el, dar am auzit pe la loturile de juniori şi tineret că face mutre, are aere. Şi el, şi Iancu. Iancu a dispărut de tot, e un mare semn de întrebare pentru mine. Ce au făcut ei la tineret e un mare semn de întrebare. E foarte bine ce a făcut Stelea!”

…Sănmărtean: “Nu am nevoie de Sănmărtean mijlocaş central să-mi dea trei pase. El trebuie să îmi joace în treimea adversă, să dea goluri, să dea pase de gol, să treacă de doi, trei jucători, să fie în stînga sau în spatele vîrfului! Fizic, Sănmărtean nu face faţă la acest nivel al echipei naţionale”

…Adrian Mutu: “A venit înainte de meci Mutu la mine. A venit sus la mine… A venit la mine să ne salute, să mă facă pe mine să mă îmbunez. Hai, nea Piţi… Aia cu metodele învechite erau pentru el program strict, refacere, cantonament… adică munca. Alea sînt metodele învechite. El suferă acum. I-am zis “roagă-te să vină un nou şef la FRF să mă schimbe, că mai vii la naţională cînd zboară puii de broască”. El mi-a spus “Hai, nea Piţi, că mai trebuie să dau şi eu un gol”

Ce i-a replicat Reghecampf

„Piţurcă intră în discuţii de manageri (n.r. – cazul Rotariu). Cînd el se certa cu Giovanni, Piţurcă ne punea să ne rupem contractele cu el. Mie mi-a zis că eu nu mai joc la Steaua dacă nu rup contractul. Părerea mea este că Victor Piţurcă a făcut foarte multe pentru fotbalul românesc. Dar nu a mai evoluat de mult timp, stagnează. Să-l cheme el la naţională pe Sănmărtean şi să-l folosească el mai în faţă, dacă nu-i convine poziţia în care fotbalistul joacă la Steaua. Nici nu ştie unde joacă în acest moment Alexandru Chipciu, dar vorbeşte despre Steaua. Eu am fost de două ori la federaţie să vorbesc cu Victor Piţurcă, dar nu a vrut. Ce să fac mai mult? Am vorbit cu toată lumea de acolo, i-am salutat pe toţi, am vrut să discutăm faţă în faţă. Eu cred că pot să-i dau lecţii lui Piţurcă, foarte multe. Nu a reuşit niciodată să califice o echipă de club în cupele europene. Nu a reuşit nici să treacă de tururile preliminare

„Cînd sînt luat peste picior este normal să răspund. Cred că sînt comisii care ar trebuie să se sesizeze. Nu se poate să se schimbe atîtea la nivelul FRF, dar la nivelul băncii echipei naţionale am rămas unde eram în urmă cu 20 de ani. Eu am făcut în doi ani la Steaua cît nu a făcut el la toate echipele de club la care a fost. Cînd el o să mă mai jignească, o să o fac şi eu. El nu trebuie să aibă contact cu mine dacă vine la antrenamente la Steaua. Oricum, mai bine că nu vine, că nu înţelege ceea ce facem noi acolo. Dacă nu era Mircea Sandu la FRF, el nu ar mai fi fost de mult timp selecţioner. Piţurcă e ultimul om. Eu din cauza lui am plecat de la Steaua. Nu am cum să fac pace cu un astfel de om. Nu sînt o păpuşică pe care el să o manevreze. Dacă se răzbună şi nu mai cheamă stelişti, se răzbună pe el. Nu poate face asta. Noi facem performanţă. Jucătorii graşi de care Piţurcă vorbeşte s-au calificat în Champions League şi vor califica naţionala la Euro 2016″

REACŢIA LUI REGHE DUPĂ CITAŢIA LA COMISIE

“Eu doar am răspuns jignirilor”

Contactat de FANATIK.RO, Laurenţiu Reghecampf a declarat vizavi de hîrtia primită de la FRF. “Eu nu am făcut altceva decît să-i răspund lui Victor Piţurcă pentru atacurile la adresa mea. Consider că m-a jignit cînd a spus că nu vine la antrenamentele Stelei pentru că nu vrea să se întîlnească cu ĂLA! Oricum, şi dacă ar veni la antrenamentele noastre tot n-ar înţelege nimic! De asemenea, tot jignire a fost şi cînd a zis că n-am ce lecţii să-i dau eu după doi ani de antrenorat. A fost clar o lipsă de respect din partea lui. Ca să nu mai spun că nu aveam cum să nu apăr onoarea familiei mele, a Anei, cînd el a atacat-o fără nici un motiv. Ceea ce mă deranjează este că doar eu am fost chemat la comisii, el nu a fost chemat, deşi m-a jignit. Nu cred că trăim în dictatură, nu cred că nu putem avea un punct de vedere, chiar dacă acesta este diferit de cel al selecţionerului. Sîntem totuşi în 2014. Dacă asta vrea marele profesionist Victor Piţurcă, mă voi duce la comisii cu toate declaraţiile. Nu mi se pare normal ca în documentaţia cazului să fie puse doar declaraţiile mele la adresa lui Victor Piţurcă, dar nu şi jignirile pe care el le-a adus Stelei, mie şi familiei mele. Nu există cale de împăcare. Eu sînt bărbat şi pot vorbi cu el faţă în faţă. Un bărbat adevărat îşi rezolvă problemele fără comisii. Eu nu o să merg ca o femeie să mă plîng pe la comisii“, a declarat Reghecampf.

ADVERTISEMENT
Tags: