Reghe avertizează în Kicker: “Vrem să fim primii!”

Primul joc al Stelei din Liga Campionilor, contra lui Schalke, l-a readus pe Laurenţiu Reghecampf, care a jucat 9 ani în Germania, în atenţia presei nemţeşti! Astfel, renumita publicaţie KICKER...
14.09.2013 | 10:39
Reghe avertizeaza in Kicker Vrem sa fim primii

Primul joc al Stelei din Liga Campionilor, contra lui Schalke, l-a readus pe Laurenţiu Reghecampf, care a jucat 9 ani în Germania, în atenţia presei nemţeşti! Astfel, renumita publicaţie KICKER a găzduit, în ediţia sa de joi, un interviu cu tehnicianul Stelei, întins pe aproape o pagină, în care Reghe vorbeşte despre planurile sale la Steaua, despre arestarea lui Gigi Becali, despre riscul asumat în momentul în care a semnat cu campioana Romîniei şi despre dorinţa sa de a reveni ca antrenor, după ce a fost în postura de jucător,  în “cea mai bună ligă din lume, Bundesliga!”

Steaua a jucat 10 meciuri oficiale pînă acum şi este neînvinsă. Cum priviţi meciul cu Schalke?
Steaua Bucureşti este un club mare, s-au făcut investiţii mari, este clubul unde joacă cei mai buni jucători români. Da, sîntem neînvinşi în acest început de sezon, în preliminariile Ligii Campionilor şi în campionat, dar meciul cu Schalke este cel mai greu de pînă acum!

Consideraţi că aveţi un avantaj prin prisma faptului că aveţi mai multe etape de campionat jucate şi v-aţi găsit ritmul?
– Nu văd nici un avantaj. Schalke este primul adversar greu pentru noi. În plus, noi ne-am făcut programul de aşa natură încît să putem păstra ritmul pînă la sfîrşitul anului, deci nu cred că avem un avantaj din acest punct de vedere.

Aveţi încredere că Steaua poate obţine rezultate bune în grupa de Liga Campionilor cu Schalke, Chelsea sau Basel?
– Nu va fi uşor să cîştigăm împotriva acestor echipe, dar vom încerca în fiecare joc să dăm ce e mai bun. Eu cred în echipa mea, avem o super-echipă!

„Schalke este o echipă puternică”

V-aţi multumi, la final, cu locul 3 în grupă?
– Nu, noi vrem să fim primii în grupă! Vrem să ne calificăm în primăvara Ligii Campionilor! Filosofia mea este să vorbim mai puţin din gură şi mai mult pe teren. Dar vom avea meciuri grele, începînd cu Schalke! Mi-au lipsit pînă acum jucătorii care au evoluat la echipele naţionale.

Este acesta un handicap în pregătirea jocului cu Schalke?
– Pentru noi a fost o problemă mare, ne-au lipsit 13 jucători. Dar am speranţa că vom reuşi un rezultat bun chiar şi aşa!

Aţi urmărit Schalke, ce impresie v-a lăsat?
– Am văzut patru meciuri ale lor. Este o echipă puternică, nu degeaba a ajuns în grupele Ligii Campionilor!

„Pentru mine este o catastrofă că Gigi Becali este la închisoare”

La începutul carierei dumneavoastră aţi antrenat multe cluburi, într-o perioadă scurtă de timp. Sînteţi bucuros că puteţi lucra la Steaua pentru o perioadă mai lungă de timp decît la celelalte cluburi antrenate pînă acum?
– Eu sînt încă tînăr, am abia patru ani în meseria de antrenorat! În sinea mea sînt foarte mîndru de cele realizate pînă acum. Iar la Steaua am reuşit foarte multe lucruri bune şi performanţe în această perioadă de timp!

Patronul Stelei este Gigi Becali. A fost un risc asumat, că patronul nu va avea răbdare şi poate veţi sta puţin pe banca Stelei?
– Eu ştiu exact ce vreau. Noi jucăm foarte bine, avem o mentalitate foarte bună şi ne gîndim mereu doar la victorie. Este greu la 37 de ani să antrenez Steaua, deoarece nimeni nu are încredere. Am ştiut de la prima întîlnire cu Gigi Becali că voi rămîne foarte mult timp la Steaua doar dacă rezultatele sînt pozitive.

Aţi cîştigat titlul în România cu 16 puncte avans faţă de locul 2. Faptul că patronul Gigi Becali este la închisoare nu vă afectează munca?
– Pentru mine este o catastrofă că Gigi Becali este la închisoare. Cu el lîngă echipă mereu putem avea mult mai multe realizări!

„A juca sau a antrena în Germania este un vis”

Preparatorul fizic este din Germania. Cît de importantă este munca lui?
– Thomas Neubert a fost antrenorul meu cînd eram jucător la Kaiserslautern. El este un om şi un antrenor fizic de top şi ne înţelegem foarte bine. Thomas m-a ajutat foarte mult prin ceea ce face, ca toţi ceilalţi din club, de altfel. Formăm o echipă bună.

V-a plăcut Germania, aţi vrea să vă întoarceţi?
– Germania reprezintă ceva special pentru mine. Bundesliga este cea mai bună ligă din lume. A juca în Germania sau a antrena este un vis. Şi îmi doresc să mă întorc acolo.

Care sînt obiectivele dumneavoastră cu Steaua în noul sezon?
– Să cîştigăm cupa şi campionatul şi să mergem cît mai departe în Liga Campionilor.