Sport

DEZASTRU FINANCIAR la Al Hilal! Cum l-au dinamitat şeicii pe Reghe

UPDATE, 15 februarie, ora 22:00. Laurenţiu Reghecampf a fost demis de Al Hilal, anunţul fiind făcut duminică seara de site-ul oficial al clubului....
15.02.2015 | 17:29
DEZASTRU FINANCIAR la Al Hilal Cum lau dinamitat seicii pe Reghe

UPDATE, 15 februarie, ora 22:00. Laurenţiu Reghecampf a fost demis de Al Hilal, anunţul fiind făcut duminică seara de site-ul oficial al clubului.

––––––––––––––––––––––––––––––––––

Al Hilal, echipa antrenată pînă duminică seara de Laurenţiu Reghecampf, a pierdut finala Cupei Prinţului, după ce a fost învinsă de Al Ahli, scor 1-2. Fostul tehnician al Stelei a fost urmărit, de-a lungul partidei, de un ghinion teribil, asta dacă ţinem cont că Nasser Al Shamrani a ratat un penalty în minutul 66, cînd Al Ahli avea avantaj de un gol pe tabelă. Două minute mai tîrziu, Al Ahli şi-a dublat avantajul prin Hawsawi (68), deşi evolua cu un om în minus (Al Maiouf a fost eliminat în minutul 62). Pentru Al Hilal a redus din diferenţă Samaras (76).

Înfrîngerea nu a rămas fără urmări, iar preşedintele lui Al Hilal, prinţul Abdulrahman bin Musa’ad bin Abdulaziz, cel care l-a susţinut necondiţionat pe Laurenţiu Reghecampf, este decis să plece de la club. Nici tehnicianul român nu se simte prea bine în Arabia Saudită. O parte a suporterilor face presiuni ca antrenorul să fie demis, fără să ţină cont de situaţia fără precedent în care se află Al Hilal, supranumită “Real Madridul Asiei”. De altfel, problemele clubului au fost intens dezbătute în ultimele zile de jurnaliştii din Arabia Saudită la diverse talk-show-uri, iar fanii sînt la curent cu situaţia dezastruoasă a lui Al Hilal.

FANATIK.RO vă prezintă motivele, dezvăluite de arabi, pentru care lui Reghecampf îi este aproape imposibil să-şi ducă pînă la capăt munca începută pe banca lui Al Hilal, în condiţiile în care a calificat echipa în două finale: Cupa Campionilor Asiei şi Cupa Prinţului. “Reghe” se confruntă în Arabia Saudită cu o situaţie incredibilă, cu care nu s-a mai întîlnit nici măcar în România, în perioada în care a antrenat Concordia sau Steaua.

Restanţe de 5 luni şi jumătate

Considerat pînă nu demult cel mai bogat club al Asiei, Al Hilal traversează o severă criză financiară. Jucătorii grupării arabe sînt neplătiţi de cinci luni şi jumătate! O situaţie cu care fotbaliştii din lot nu sînt deloc obişnuiţi! Aceştia sînt cu nervii la pămînt şi le este foarte greu să se concentreze asupra carierei. Se tem că nu vor mai vedea niciodată restanţele financiare, mai ales că nimeni din conducere nu le-a oferit pînă acum vreo explicaţie şi nu se cunoaşte motivul real pentru care nu sînt bani în club. În aceste condiţii, lui Reghe îi este imposibil să motiveze nişte fotbalişti obişnuiţi să evolueze cu conturile pline.

Intră elevii lui Reghe în grevă?

Situaţia i-a determinat pe jucătorii lui Al Hilal să ia atitudine. Mai exact, aceştia sînt decişi să intre în grevă luni şi să nu se mai antreneze decît atunci cînd îşi vor primi restanţele salariale. De altfel, starurile din lot şi-au chemat impresarii în Arabia Saudită pentru a purta discuţii cu oficialii lui Al Hilal. Agenţii vor să afle cînd jucătorii pe care îi reprezintă îşi vor încasa bani. Dacă nu vor primi un răspuns clar, vedetele, dar şi alţi fotbalişti, vor să intre în grevă. Reghecampf ar fi încercat să poarte discuţii cu elevii săi, însă aceştia i-au transmis că, dacă nu vor ajunge, cît mai curînd, cu salariile la zi, sînt decişi să părăsească pe Al Hilal.

Datorii de 40 de milioane de euro

Faptul că Al Hilal nu a mai cîştigat un trofeu major în ultimii ani a îngropat clubul în datorii. Gruparea din Arabia Saudită ar avea, conform primelor estimări, datorii cumulate de 40 de milioane de euro. Şeicii nu au achitat nici măcar deplasarea pentru finala Cupei Asiei, cînd Al Hilal a mers în Australia, pentru manşa tur cu Sydney Wanderers. La momentul respectiv, s-a decis ca deplasarea să fie făcută cu o săptămînă înaintea partidei, iar şeicul ar fi trebuit să plătească 1.5 milioane de dolari pe un charter de lux.

Restanţe imense la Neves şi Kwak

Thiago Neves şi Kwak Tae-Hwi sînt doi dintre jucătorii străini de la Al Hilal, pe care Laurenţiu Reghecampf s-a bazat foarte mult în ultimele luni. Din păcate pentru tehnicianul român, brazilianul şi sud-coreanul nu se mai pot concentra exclusiv asupra fotbalului din cauza banilor. Al Hilal are restanţe la cei doi jucători de 5.5 milioane de euro! Neves are de încasat trei milioane de euro (1.5 milioane de euro din prima de instalare şi 1.5 milioane de euro din salariu), în timp ce Kwak trebuie să primească “doar” 2.5 milioane de euro (1 milion de euro din prima de instalare şi 1.5 milioane de euro din salariu).

Pintilii, neplătit de 6 luni

Transferat vara trecută la Al Hilal, Mihai Pintilii a devenit o prezenţă constantă în primul “11”. Mijlocaşul român s-a văzut, însă, nevoit să părăsească echipa în această iarnă şi să revină sub formă de împrumut la Pandurii pentru a elibera un loc de extracomunitari. Totuşi, internaţionalul român va reveni în Liga 1 cu conturile aproape goale. Asta pentru că Al Hilal nu i-a mai plătit salariul în ultimele şase luni, situaţie pe care Pintilii nu o anticipa deloc în momentul în care a plecat în Arabia Saudită.

Samaras vrea deja să plece!

Giorgios Samaras a semnat cu Al Hilal la începutul lunii februarie un contract pentru următoarele trei sezoane, cu un salariu stagional de 3.5 milioane de euro. Grecul a rămas, însă, de-a dreptul şocat de ce a găsit la club şi ia în calcul să plece după nici o lună din Arabia Saudită. Samaras se aştepta să găsească un adevărat paradis financiar la Al Hilal, însă după ce a vorbit cu noii săi colegi s-a convins rapid că lucrurile sînt extrem de delicate la “Real Madridul Asiei”.

19 partide a stat Reghecampf, pînă în prezent, pe banca lui Al Hilal

9 victorii a obţinut Reghecampf ca antrenor al lui Al Hilal

Tags: