Fotbal international

Reghecampf a câștigat Supercupa în Emirate, după un meci de infarct, decis la 11 metri! Video

26.08.2018 | 02:04
Reghecampf a castigat Supercupa in Emirate dupa un meci de infarct decis la 11 metri Video

Laurențiu Reghecampf a câștigat Supercupa în Emirate după un meci de infarct decis la 11 metri. Echipa pe care o antrenează, Al Wahda, a condus pe Al Ain cu scorul de 3-0, dar s-a văzut egalată pe final de meci. În reprizele de prelungire nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că partida a fost decisă la penalty-uri, unde Al Wahda s-a impus. Tehnicianul român a câștigat primul trofeu al sezonului în Emiratele Arabe Unite.

Meciul s-a jucat la Cairo, în Egipt, pe stadionul Tahnoun Bin Mohamed. Trupa antrenată de Laurențiu Reghecampf a deschis repede scorul, după numai 5 minute de joc și l-a majorat după alte 2 minute. Cu 5 minute înainte de finalul primei reprize, elevii lui Reghecampf au mai înscris o dată și au dus scorul la 3-0. Părea că nimic nu o va opri pe Al Wahda să câștige Supercupa Emiratelor Arabe Unite. Pauza avea însă să le toarne plumb în ghete elevilor lui Reghecampf.

Al Ain a ieșit de la vestiare mult mai motivată și a redus din diferență după 15 minute de joc, pentru ca în minutul 71 să mai înscrie o dată din lovitură de la 11 metri. În minutul 75 a venit și golul egalizator, iar până la finalul celor 90 de minute nu a mai marcat nimeni. Nici în cele 2 reprize de prelungiri nu s-a mai întâmplat mare lucru, jucătorii ambelor echipe fiind epuizați după efortul depus în meci. Al Ain – Al Wahda s-a terminat 3-3 după 120 de minute de joc și câștigătoarea Supercupei Emiratelor Arabe Unite a trebuit decisă în urma executării loviturilor de departajare.

Reghecampf a câștigat Supercupa în Emirate după un meci de infarct decis la 11 metri

La loviturile de departajare, jucătorii lui Laurențiu Reghecampf au fost mai lucizi. Seria loviturilor de la 11 metri a fost deschisă de Al Ain, care a marcat, la fel făcând și primul executant de la Al Wahda. Al Ain a marcat din nou, iar Al Wahda a ratat și Reghecampf avea din nou emoții. Numai că jucătorii lui Al Ain s-au pierdut de tot și au ratat 2 penalty-uri consecutive, marcând o singură dată, în timp ce jucătorii echipei antrenate de tehnicianul român au înscris de 3 ori. După 3-3 la capătul celor 120 de minute de joc, Al Ain – Al Wahda s-a terminat 3-4 la penalty-uri.

Laurențiu Reghecampf a trimis în teren următorul 11: R. Ali, M. Barqesh, H. Abbas, M. Abdulbasit, S. Al Gharafi, H. Al Kamali, M. Batna, I. Matar, Rim Chang-Woo, S. Tagliabue, A. K. Tariq. Rezerve: Y. Abdalla, N. Abdulhadi, M. Al Akberi, M. Al Ghassani, R. A. Al, M. Al Shehhi, M. Helal Rashed, S. Khamis, Leo. De partea cealaltă, la Al Ain au jucat: K. Eisa, A. Abdulrahman, M. Abdulrahman, M. Ahmed, A. Barman, M. Berg, Caio, H. El Shahat, B. Mohammed, S. Mohnad, T. Shiotani. Rezerve: Y. Nader, S. Khamis, K. Abdulrahman, R. Y. M. Aboudan Al Jaberi, H. Al Mansory, I. Diaky, M. Fayez, J. Maroof, J. Saeed.

În această vară,  Laurenţiu Reghecampf a mai luat un român la Al Wahda. Fostul antrenor de la FCSB a încercat iniţial să-l aducă în Emirate pe fostul său colaborator Thomas Neubert, însă clauza de reziliere pe care acesta o are la Levski Sofia nu i-a permis. Reghe l-a adus la Al Wahda pe Bogdan Merişeanu, preparator fizic ce a lucrat alături de Daniel Isăilă la echipa naţională de tineret a României. Supercupa Emiratelor Arabe Unite este primul trofeu cucerit de Reghecampf în actualul sezon.