Reghe a antrenat campioana României în două mandate. Primul în perioada mai 2012 – mai 2014 și al doilea în perioada decembrie 2015 – mai 2017. În perioada aceea, metodele de refacere de la FCSB erau controversate, iar Reghecampf a făcut mai multe dezvăluiri despre acest lucru.
În cadrul unui podcast, Laurențiu Reghecampf a făcut dezvăluiri importante despre perioada în care metodele de refacere de la FCSB erau controversate.
Astfel că titlurile câștigate de campioana României în 2013 și 2014 au fost contestate pe motiv de dopaj. Însă, fostul antrenor al “roș-albaștrilor” a explicat că doctorii echipei au recomandat ca jucătorii să facă ozonoterapie la un cabinet specializat.
Între timp, clubul a achiziționat și un asfel de aparat, iar lucrurile au devenit și mai sceptice, deoarece una dintre cele mai eficiente metode de ozonoterapie este autohemoterapia majoră, cea prin care se scoate o parte din cantitatea de sânge din sistemul circulator, iar apoi este îmbogățită artificial cu oxigen și reintrodusă în corp.
Acest lucru, considerat de WADA ca o procedură de dopaj, a fost negat de către cei de la FCSB. Așadar, după 10 ani, Reghecampf a făcut mai multă lumină în acest caz și a explicat procedurile de refacere a elevilor săi din acea perioadă.
“Secretul nostru erau antrenamentele la nivel ridicat. Voi vă gândeați că îi dopăm pe jucători. Nu aveam cum să-i dopăm. Am 20 și ceva de jucători. Eu, Reghecampf, nu am cum să mă duc peste doctorul Paligora și să-i spun: ‘Paligora, dopează-i pe jucători!’.
Pentru că el spune: ‘Ok, dar cine își asumă chestia asta? Că nu tu pui parafa, eu o pun’. Nu există lucrul ăsta la o echipă de fotbal. Jucătorii sunt foarte bine instruiți de la început și semnează un regulament de la federație, de la UEFA. În cazul în care iei o medicamentație care nu e admisă, e răspunderea ta. Tot ce îți dă clubul e cu parafa medicului”
“Se făceau aceste tratamente în fund. Lucru admis de regulament. Nu aveai voie să faci în venă, dar nici nu aveai cum, că trebuia un profesionist să vină să te înțepe. Mulți dintre jucători, cred că Bourceanu, aveau frică de ac. Nu era greu să le spui: ‘Bagă-ți acul!’. Nu! Eu îl trimiteam pe Radu Paligora să facă cu ei (insuflațiile rectale).
Bineînțeles, mergeam și eu cu ei și le explicam: ‘Bă, băieți, asta se întâmplă dacă faceți lucrul ăsta. Vă refaceți mai repede, se întâmplă lucruri mai bune pentru corpul tău. E opțiunea voastră, noi v-o punem la dispoziție!’.
I-am zis lui Radu: ‘Vorbește cu o firmă’. Aveam o firmă, veneau și făceau. Mergeau și făceau ozonoterapie. Dar după aia a apărut criosauna, au apărut alte chestii”, a declarat Laurențiu Reghecampf, potrivit iAMSport.ro.
“Da…Dar tu te-ai dus către antrenor. N-are nicio treabă antrenorul cu tot ce se întâmplă medical într-un club. Antrenorul poate să aibă o discuție cu doctorul: ‘Vreau metode să-mi recuperez mai repede jucătorii din punct de vedere fizic’.
Cel mai important la nivelul echipelor care joacă în cupele europene este factorul mental. Dacă ești obosit fizic, automat nu mai merge bibilica. Eu vorbesc cu doctorul și îi spun: ‘Care sunt metodele admise să putem avea jucătorii apți la ziua meciului? Ce e cel mai bun’.
Eu mă duc la Gigi și îi spun ce trebuie făcut. Avem posibilitatea asta, costă atât, vrei să facem lucrul ăsta? El întotdeauna spunea: ‘Dacă e bine pentru echipă, fac orice!’.
Dar Gigi nu știa nimic, eu nu știu nimic de chestiile astea, MM nici atât, nu l-a interesat niciodată de injecții. Cel care răspunde de chestia asta este doctorul. Și nu îți imagina că în 2024 va exista un antrenor care să-i impună doctorului: ‘Faci doping la jucători!’. N-ai cum.”, a mai spus fostul antrenor de la FCSB, pentru sursa citată.