Interviu

Reghecampf după Al Wahda – Al Ain: „Wow. E incredibil! Finala asta m-a îmbătrânit 5 ani. E prima oară când câștig la penalty-uri”

26.08.2018 | 16:47
Reghecampf dupa Al Wahda  Al Ain Wow E incredibil Finala asta ma imbatranit 5 ani E prima oara cand castig la penaltyuri

Laurențiu Reghecampf a reușit cu Al Wahda să câștige Supercupa Emiratelor Arabe după un meci halucinant cu marea rivală la Al Ain. Trofeul s-a decis după executarea loviturilor de departajare, deși după prima repriză echipa lui Reghecampf conducea clar cu 3-0 și nimeni nu se gândea că se mai poate întâmpla ceva privind învingătoarea.

La reluare, rolurile s-au schimbat. Cei de la Al Ain au egalat la 3, iar decizia privind învingătoarea s-a amânat pentru loviturile de departajare. Într-un final nerecomandat celor cu inima slabă, Al Wahda s-a impus cu 4-3 și a luat trofeul. Al treilea cîștigat de fostul tehnician al FCSB în ceva mai mult de un an pe banca arabilor.

Reghecampf după Al Wahda-Al Ain. „Nu credeam că se mai poate întâmpla ceva la 3-0 pentru noi”

La 12 ore de la terifiantul meci disputat la Cairo, Laurențiu Reghecampf a vorbit cu FANATIK.RO despre experiența unei finale unice. Abia se trezise după ce a zburat toată noaptea la reîntoarcere, a băut o cafea, și a depănat primele impresii.

Felicitări, Reghe! Cum a fost partida, cum ai trăit nebunia asta?

– A fost primul meci oficial anul acesta împotriva celui mai important club din Emirate, Al Ain. A fost foarte, foarte greu pentru noi, mai ales că avem cinci titulari la echipa națională olimpică. Era extrem de important să începem cu un trofeu câștigat, mai ales că jucam, cum spuneam, cu Al Ain!

Credeai că se mai poate întâmpla ceva la 3-0 pentru Al Wahda?

– După prima repriză, ar fi trebuit să conducem cu cinci goluri diferență! Am făcut o primă parte incredibilă! Nu credeam că se poate întâmpla ceva în repriza a doua, la 3-0 pentru noi… Dar fotbalul mi-a demonstrat încă o dată că orice este posibil! Așa sunt toate meciurile cu miză, cu trofeul pe masă. Echipele se motivează incredibil indiferent de scor!

Ce-ți venea să faci când te-a egalat Al Ain?

– Ne-am egalat singuri! Am făcut greșeli personale foarte mari. Probabil datorită diferenței clare în favoarea noastră, jucătorii s-au relaxat. Nu-mi venea să cred, dar trebuia să-mi încurajez echipa și să nu le arăt, să nu le transmit în niciun moment emoțiile mele!

Reghecampf după Al Wahda-Al Ain. „Toți sunt foarte mulțumiți de prime! Doar am jucat contra lui Al Ain!”

La ce te-ai gândit la penalty-uri?

– În cariera mea de antrenor este pentru prima dată când am câștigat o finală la 11 metri. Am pierdut altele, dar acum am avut emoții foarte, foarte mari!

Laurențiu Reghecampf este la al treilea trofeu cu Al Wahda în 14 luni
Laurențiu Reghecampf a trăit extrem de intens, alături de șefii săi, loteria penalty-urilor cu Al Ain

Cum a fost să joci cu Al Wahda Supercupa Emiratelor în Egipt, la Cairo?

– A fost superb! Iar totul a fost organizat impecabil… O experiență tare frumoasă această Supercupă la Cairo.

A fost inclusiv președintele Emiratelor la meci?

– Nu știu, nu am observat acest detaliu. Am avut foarte multe emoții și eram concentrat doar la meci! Dar au fost foarte mulți oameni importanți la această finală!

VEZI REZUMATUL FINALEI, INCLUSIV PENALTY-URILE DE DEPARTAJARE

Ce primă ați avut tu și jucătorii pentru trofeu?

– ??? Știi că mie nu îmi place să vorbesc despre astfel de lucruri, dar te asigur că toți, inclusiv jucătorii, sunt foarte mulțumiți după ce am câștigat acest trofeu! Doar s-a jucat împotriva lui Al Ain!

Vreun cadou special, ceva, din partea emirilor?

– Cel mai important este trofeul. Am un an și două luni de când sunt în Emirate și deja am câștigat al treilea trofeu! Nu este ușor, iar acesta este cel mai important cadou pentru mine!

Reghecampf după Al Wahda-Al Ain. „L-am dorit pe Stanciu, dar nu s-a putut acum. Vedem pe viitor!”

Mai iei vreun român acolo?

– Nu, s-a închis perioada de transferuri. Am închis și noi campania la Al Wahda. Eu l-am dorit pe Nicușor Stanciu, dar nu s-a putut acum! Poate pe viitor, mai vedem!

Câți ani ai îmbătrânit în acest meci?

– WOW, a fost incredibil. Am trecut prin multe, dar finala asta m-a îmbătrânit vreo cinci ani! Dacă nu aș avea familia alături de mine, mi-ar fi foarte greu. Ei suferă cu mine! Toate victoriile le dedic lor. Chiar vorbeam cu Ana și îi spuneam că este incredibil ce poate face un meci de fotbal! Ce trăiri, emoții! Incredibil!

1 finală a pierdut Laurențiu Reghecampf în România după executarea loviturilor de la 11 metri: cea de Cupă împotriva Astrei, în 2014, la giurgiuveni fiind pe bancă Daniel Isăilă

600.000 de euro este bonusul pe care l-a încasat Reghecampf, conform informațiilor FANATIK.RO, după ce a luat cu Al Wahda Supercupa Emiratelor în fața mult mai titratei Al Ain

3 trofee a câștigat Reghe la Al Wahda: Supercupa în 2017 și 2018, plus Cupa Ligii în sezonul precedent