Sport

EXCLUSIV. Cum arată PALATUL lui Reghe la arabi! Chirie de 240.000 €

Laurenţiu Reghecampf are condiţii incredibile în Emirate, la Al Wahda Abu Dhabi. Arabii i-au făcut toate poftele, tehnicianul le-a promis titlul!...
17.07.2017 | 12:05

Laurenţiu Reghecampf are condiţii incredibile în Emirate, la Al Wahda Abu Dhabi. Arabii i-au făcut toate poftele, tehnicianul le-a promis titlul!

Laurenţiu Reghecampf a lăsat Steaua pentru a da curs unei oferte extrem de tentante din zona arabă, de la echipa Al Wahda din Emiratele Arabe Unite. Şeicii trebuie să fi fost extrem de convingători cu fostul antrenor al echipei FCSB din momentul în care Reghe a dat 500.000 de euro de la el pentru a plăti clauza care îl ţinea legat de formaţia lui Gigi Becali.

Reghecampf la arabi. Şi, aşa a şi fost. Arabii i-au făcut toate poftele tehnicianului român, care va avea un salariu de 2,9 milioane de euro plus bonusuri de performanţă foarte consistente. Dacă Al Wahda va câştiga titlul în Emirate, la salariul consistent al lui Reghe se va adăuga şi o primă faraonică, de un milion de euro!

Vilă de lux pe malul Golfului Persic

Reghecampf la arabi. Condiţiile pe care le oferă arabii atât în sport, dar şi în alte multe domenii – turism, welness sau relaxare – sunt greu de egalat. Laurenţiu Reghecampf va avea parte şi de condiţii impecabile la echipă, dar se va putea bucura de tot confortul din lume în locuinţa pe care emirii au pregătit-o pentru el.

Reghe va locui într-o vilă de lux, plasată pe malul Golfului Persic în oraşul Abu Dhabi. Capitala Emiratelor Arabe Unite atrage turiştii ca un magnet, unul dintre atributele oraşului arab fiind opulenţa şi luxul. Vila în care locuieşte Reghe are un preţ pe măsură.

CLICK SUS PE GALERIE FOTO PENTRU A VEDEA IMAGINILE 

Reghecampf la arabi. Chiria anuală este de 240.000 de euro, adică 20.000 de euro lunar. Evident, costurile vor fi suportate de şeicii lui Al Wahda, care i-au rezervat întreaga locuinţă românului. Casa de pe malul Golfului Persic are piscină interioară, iar camerele sunt ornate în stiluri arhitecturale sofisticate.

Se bate la titlu cu Oli

Laurenţiu Reghecampf se va duela în campionatul din Emirate cu un alt antrenor român adulat în zona Golfului, Cosmin Olăroiu. Oli are o experienţă de peste un deceniu în zona arabă, fiind cel mai de succes antrenor român trecut pe acolo.

Reghecampf la arabi. Olăroiu este antrenor la Al Ahli Dubai, fiind plasat într-un alt oraş sinonim cu luxul şi opulenţa, Dubai. Oli a câştigat deja două titluri de campion în Emirate cu actuala sa echipă, în 2014 şi 2016.

Nu va fi un sezon uşor pentru Reghe în Emirate. La fel ca şi la precedenta experienţă din Golf, de la Al Hilal, Laurenţiu Reghecampf va fi adversar cu un alt fost antrenor al Stelei. În 2014 a fost Victor Piţurcă, atunci antrenor la Al Ittihad, acum este Cosmin Olăroiu, tehnician la Al Ahli Dubai.

Reghecampf la arabi. „Experienţa Al Hilal mă va ajuta”

Laurenţiu Reghecampf a fost adus la Al Wahda cu obiectivul clar de a câştiga titlul în Emirate. Seceta durează deja de 7 ani, 2010 fiind ultimul an în care Al Wahda a câştigat campionatul. Preşedintele clubului, Jamas Al Hosani, a declarat că are încredere în Reghecampf şi că românul este omul perfect pentru a forma o echipă care să se bată la titlu: „Este un antrenor tânăr şi foarte eficient, se pliază perfect pe strategia noastră pentru sezonul viitor”.

Reghecampf la arabi. Românul a declarat că revine foarte motivat în Golf după experienţa nu foarte reuşită la Al Hilal. În conferinţa de presă „Experienţa mea cu Al Hilal mă va ajuta, am venit aici ca să iau titlul cu Al Wahda. Ştiu că au un grup mare de fani care sper să ne ajute în noul sezon. Îi cunosc pe toţi antrenorii din Golf şi vreau să îi înving pe toţi. Sunt fericit că am ajuns la unul dintre cele mai mari cluburi din Emirate”, a spus Reghecampf în conferinţa de presă.

„Răsfăţatul Arabiei”

Laurenţiu Reghecampf a avut un stil de viaţă exuberant în prima sa experienţă din zona arabă, când era antrenor la Al Hilal. Reghe a fost răsfăţatul şeicilor lui Hilal, club pe care l-a condus până în finala Ligii Campionilor Asiei. Românul a avut ghinion şi a pierdut finala cu Western Sydney Wanderers.

Reghecampf la arabi. Dar, în cele 7 luni de mandat la echipa din Arabia Saudită, Reghe a trăit în stil mare. A avut un salariu de 5 milioane de euro pentru contractul de doi ani, din care a primit jumătate în momentul rezilierii înţelegerii. Reghe a fost cazat într-o vilă cu grădini cu palmieri, piscină interioară şi exterioară, plus jacuzzi într-o zonă de lux a oraşului Riadh. Mai mult, antrenorul român a primit cadou de la şeicii lui Al Hilal o maşină Rolls Royce Wraith, cu un preţ de catalog de 450.000 de euro.

Denilson şi Dzsudzsak, vedetele lui Al Wahda

Al Wahda Abu Dhabi este un club înfiinţat în 1974. Stadionul pe care joacă meciurile de pe teren propriu, Al Nahyan Stadium, are o capacitate de 12.000 de locuri. Până acum, Al Wahda a câştigat 4 titluri de campioană în Emirate: 1999, 2001, 2005 şi 2010. Formaţia lui Reghe a încheiat pe locul 5 în ultimul sezon, dar este calificată în grupele Ligii Campionilor Asiei. Laurenţiu Reghecampf l-a înlocuit la cârma echipei pe mexicanul Javier Aguirre.

Un singur român a mai antrenat la Al Wahda. Este vorba de Ladislau Bölöni, care a pregătit formaţia între mai şi septembrie 2010. Bölöni a fost înlocuit de brazilianul Tite, după doar două luni. Un alt antrenor trecut prin Liga 1 şi care a antrenat Al Wahda este Jose Peseiro. Fostul tehnician al Rapidului a stat la echipa din Abu Dhabi între noiembrie 2013 şi ianuarie 2015.

Reghecampf la arabi. Din lotul lui Al Wahda fac parte şi doi stranieri de mare valoare. Este vorba de brazilianul Denilson şi maghiarul Balasz Dzsudzsak. Denilson a fost transferat în 2015 de la Sao Paulo cu 3 milioane de euro, în timp ce Dzsudzsak a venit în 2016 de la Bursaspor pentru aceeaşi sumă. Reghecampf îşi începe mandatul pe banca echipei din Emirate cu un cantonament în Egipt.

2,9 milioane de euro este salariul pe care îl are Reghecampf la Al Wahda

4 titluri de campioană are Al Wahda (1999, 2001, 2005, 2010)

„Am venit aici ca să iau titlul cu Al Wahda. Îi cunosc pe toţi antrenorii din Golf şi vreu să îi înving pe toţi”, Laurenţiu Reghecampf