Regimul cu apă de cocos grăbeşte metabolismul şi stimulează arderea grăsimilor

Multe diete presupun o restricţionare a organismului de la mâncare, ceea ce poate duce la pericolul apariţiei unor dezechilibre în organism. Iată un regim care este 100% sănătos, uşor de urmat...
13.03.2014 | 15:26
Regimul cu apa de cocos grabeste metabolismul si stimuleaza arderea grasimilor

Multe diete presupun o restricţionare a organismului de la mâncare, ceea ce poate duce la pericolul apariţiei unor dezechilibre în organism. Iată un regim care este 100% sănătos, uşor de urmat şi, mai ales, gustos.

Izvor de nutrienţi
Apa de cocos a fost mult timp principalul lichid consumat în ţările din sud-estul Asiei, unde aceste fructe erau recoltate pentru miezul, uleiul şi laptele lor cu gust bun. În America şi Europa, băutura a apărut relativ recent şi a fost iniţial privită cu scepticism, însă, datorită efectului benefic pentru sănătate, faima s-a răspândit rapid.
Sucul din interiorul nucilor de cocos tinere este un izvor de nutrienţi. Experţii spun că are capacitatea de a trata bolile de inimă, întăreşte sistemul imunitar, dizolvă pietrele la rinichi, acţionează ca un afrodiziac (în special la bărbaţi) şi… arde grăsimile! Potrivit cercetătorilor indieni, acesta creşte metabolismul şi nivelul de energie în combinaţie cu exerciţiul fizic, şi astfel alungă destul de repede kilogramele în exces – dacă e consumat în fiecare zi.

Înlocuieşte dulciurile şi sucurile
Apa de cocos se găseşte şi la noi în comerţ, în special în magazinele tip plafar, şi este varianta perfectă pentru substituirea sucurilor, dar şi a dulciurilor, care ar conţine sute de calorii. Gustul său dulce este plăcut şi provine de la zahăr natural, sănătos. În plus, lichidul limpede, dulce şi steril nu are grăsimi, colesterol, carbohidraţi, e bogat în minerale (în special magneziu şi potasiu), vitamine, enzime, aminoacizi, fitohormoni şi fibre, hidratează foarte bine organismul şi substituie lichidul pierdut în urma antrenamentelor fizice, datorită electroliţilor pe care îi conţine.

Un sprijin pentru evitarea aportului de calorii în exces
Andrea Giancoli, purtător de cuvânt al American Dietetic Association, a declarat că apa de nucă de cocos a început să fie atât de apreciată datorită conţinutului scăzut de calorii, dar ridicat de potasiu – o porţie oferă 569 mg din acest mineral, cantitate care este aproape de două ori mai mare decât cea dintr-o banană. „Cei mai mulţi oameni nu au un aport suficient de potasiu, deoarece nu mănâncă multe fructe şi legume”, a spus Andrea Giancoli. De asemenea, lichidul incolor din nuca de cocos conţine doar 160 mg sodiu. Astfel, prin aportul de apă de cocos aduceţi numeroase beneficii organismului şi evitaţi totodată acumularea de calorii prin ingerarea de alimente pe care organismul vi le cere constant pentru a da randament.
În plus, această băutură naturală contribuie la îmbunătăţirea sistemului imunitar, ajută la detoxificare, la echilibrarea pH-ului, stimulează funcţionarea optimă a tractului digestiv şi scade nivelul de zahăr din sânge (un motiv în plus pentru a fi consumată de persoanele care suferă de diabet). Ca urmare, veţi scăpa rapid de grăsimea corporală.

Vedete care o consumă
Pe lângă sportivii care o folosesc din ce în ce mai des pentru a se hidrata şi a evita aportul mare de calorii, şi vedetele de la Hollywood declară că s-au îndrăgostit de apa de cocos. Astfel, Madonna, Demi Moore, Chris Pine, Jennifer Aniston, Karolina Kurkova, Padma Lakshmi, Kristin Cavallari şi chiar Pamela Anderson ţin diete cu acest lichid cu adevărat miraculos şi au declarat că se simt extraordinar.

Pont! Apa de nucă de cocos conţine compuşi organici, ce stimulează creşterea şi dezvoltarea armonioasă a corpului, de aceea e recomandată şi copiilor.

• Nu confundaţi apa de cocos cu laptele de cocos. Un pahar cu apă de cocos are 46 de calorii, pe când unul cu lapte de cocos are 550 de calorii.

Ştiaţi că...
… nuca de cocos este cunoscută şi sub denumirea de kaipa, care înseamnă „copacul care dă tot ce este necesar pentru a trăi”?
… în cel de-Al Doilea Război Mondial, apa de cocos a fost injectată intravenos soldaţilor deshidrataţi, deoarece acţionează precum plasma sangvină?
… din nuca de cocos se foloseşte laptele, zahărul, uleiul, iar coaja e utilizată ca pahar ori farfurie şi pe post de combustibil?

"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa...
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa la volan + Viteza mult peste limită cu care conducea
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cristi Borcea, cerere în căsătorie prin telefon: Nu putem trăi unul fără celălalt!
Cristi Borcea, cerere în căsătorie prin telefon: Nu putem trăi unul fără celălalt!
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Simona Halep, lovitură financiară uriașă, în ciuda suspendării
Simona Halep, lovitură financiară uriașă, în ciuda suspendării
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română