Fotbal international

Regimul de viață care l-a ajutat în carieră pe Cristiano Ronaldo. Ce face starul portughez în timpul liber

14.06.2020 | 17:09
Regimul de viata care la ajutat in cariera pe Cristiano Ronaldo Ce face starul portughez in timpul liber
Superstarul echipei Juventus Torino, Cristiano Ronaldo, surprinde prin forța sa fizică deși a ajuns la 40 de ani, iar toată cariera sa a fost bazată pe un regim de viață fără excese. Sursă foto: Twitter Cristiano Ronaldo
ADVERTISEMENT

Superstarul echipei Juventus Torino, Cristiano Ronaldo, surprinde prin forța sa fizică deși a ajuns la 40 de ani, iar toată cariera sa a fost bazată pe un regim de viață fără excese.

Atacantul portughez declara în 2018 că din punct de vedere fizic se simte ca la 23 de ani și este sigur că va putea juca fotbal până în jurul vârste de 40 de ani. Și cu cât îl vedem mai mult pe teren afirmația sa pare mai veridică.

ADVERTISEMENT

În spatele unei cariere de succes dusă pe ani buni, Cristiano Ronaldo a făcut multe sacrificii și a dus un stil de viață exemplar. El a pus foarte mult accent pe partea fizică și pe regimul alimentar.

Cariera lui Cristiano Ronaldo, bazată pe un regim de viață extrem de strict

Conform publicației The Sun, succesul starului portughez se bazează foarte mult pe exercițiile în sala de sport, dar și pe un program de Pilates pe care îl urmează de ani buni.

ADVERTISEMENT

Odihna, dieta strictă și exercițiile fizice după fiecare meci fac parte din obișnuința sa. Mai mult, Ronaldo și-a făcut în vila sa o o cameră de crioterapie care îl ajută pentru recuperarea mușchilor.

În timp ce alți jucători preferă să stea în fața televizorului după un meci, portughezul merge la bazin alături de fiul său cel mare și înoată mai bine de o oră, exercițiu care îl ajută la detensionarea corpului.

ADVERTISEMENT

”Uneori mănânc până la șase mese mai mici pe zi”

Somnul și relaxarea sunt o altă parte cheie a rutinei sale, portughezul dormin opt ore în fiecare noapte. Ronaldo a explicat că forța mentală vine din faptul că timpul liber și-l petrece în familie și astfel se încarcă pozitiv.

Portughezul nu este vegetarian, dar își limitează aportul de carne din cauza grădimilor și mânăncă foarte mult pește. ”Am o dietă bogată în proteine, cu o mulțime de carbohidrați integrali, fructe și legume și evit să mănânc zahăr”, a declarat Ronaldo.

ADVERTISEMENT

”Mâncați regulat. Dacă vă antrenați în mod regulat, este important să mențineți nivelul energetic ridica. Uneori mănânc până la șase mese mai mici pe zi pentru a mă asigura că am suficientă energie pentru a efectua fiecare antrenament la nivel maxim”, a afirmat el.

Specialiștii au observat că starul lui Juventus mănâncă multă carne slabă și salată verde, în timp ce carbohidrații, cum sunt cartofii sau pastele, sunt păstrați pentru zilele de meci.

ADVERTISEMENT
Tags: