Life

Regina care a stat cu sicriul descoperit timp de 400 de ani. Oamenii plăteau ca să-i vadă trupul neînsuflețit

Regina care a stat cu sicriul descoperit timp de 400 de ani. Oamenii au ajuns să plătească pentru a-i vedea trupul neînsuflețit.
03.07.2024 | 16:29
Regina care a stat cu sicriul descoperit timp de 400 de ani Oamenii plateau ca sai vada trupul neinsufletit
Regina care a stat cu sicriul descoperit timp de 400 de ani. Sursa foto: historic-uk.com/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Regina care a stat cu sicriul descoperit timp de 400 de ani. Oamenii plăteau pentru a-i vedea trupul neînsuflețit. Cum s-a putut întâmpla acest lucru?

Regina care a stat cu sicriul descoperit timp de 400 de ani

Caterina de Valois s-a născut în octombrie 1401 și era fiica cea mai mică a lui Carol al VI-lea, “Regele nebun” al Franței. Aceasta s-a căsătorit cu Regele Henric al V-lea al Angliei, ca parte a Tratatului de la Troyes, din 1420.

ADVERTISEMENT

Tratatul avea scopul de a pune capăt Războiului de 100 de ani, iar fiul acestei uniuni urma să moștenească tronurile Franței și Angliei. După căsătoria cu Henric al V-lea, Caterina a rămas însărcinată și a dat naștere unui băiat.

După puțin timp, însă, Henric al V-lea a murit. A fost apoi promulgată o lege prin care se stabilea necesitatea consimțământului regelui adult, în caz de recăsătorie, astfel încât să nu apară amenințări prin recăsătorirea reginei, cum ar fi alți fragi vitregi care aveau pretenții la tron.

ADVERTISEMENT

Amenințarea a devenit un reală, după câțiva ani, iar Henric al VI-lea, fiul Caterinei, era doar un copil atunci. Acesta nu-și putea da acordul, însă regina avea un plan.

Caterina s-a căsătorit în secret cu Owen Tudor, un tânăr servitor. Acesta lucra la Palatul Regal, iar cuplul a avut patru copii împreună. Pe 1 ianuarie 1437, atunci când era însărcinată cu ultimul copil regina a început să se simtă rău.

ADVERTISEMENT

Aceasta a intrat în abația Bermondsey, acolo unde a dat naștere unei fiice, Margaret. Cel mai probabil, Caterina știa că este pe moarte, așa că le-a cerut ajutorul călugărițelor. După doar 2 zile, regina a murit la 35 de ani.

Regina a ajuns să fie înmormântată în Westminster Abbey. Fiul ei, Henric al VI-lea, a construit un monument măreț, în memoria familiei sale.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns trupul reginei să stea neacoperit

În următorii ani, însă, în Anglia a avut loc un război civil pentru coroană. În final, Casa de Tudor a obținut victoria, iar copiii din căsătoria Caterinei cu Owen Tutor au devenit moștenitorii de drept ai coroanei, notează atlas-geografic.com.

Monumentul construit de Henric al VI-lea pentru familia sa a fost distrus intenționat. Henric al VII-lea, nepotul Caterinei, a solicitat acest lucru, deoarece se temea că va fi considerat rege ilegitim, din moment ce căsătoria bunicilor săi a avut loc în secret. Totodată, familia Tudor nu era de viță nobilă.

Nu doar monumentul a f0st distrus, ci și capacul sicriului unde fosta regină era așezată. Trupul ei neînsuflețit a rămas neacoperit, însă era foarte bine conservat.

Trupul ei a ajuns să devină o atracție turistică. Oamenii plăteau pentru a o vedea decedată și unii chiar o sărutau. De asemenea, alții au furat o parte din oseminte.

În 1788, însă, trupul ei a fost ascuns sub capela Sfântul Nicolae. După aproximativ un secol, istoricii s-au apucat de căutarea rămășițelor reginei, dar nu au reușit să-l găsească. Ani la rând, acesta a rămas ascuns.

Lordul Percy a murit în decembrie 1977 și urma să fie îngropat lângă locul unde se credea că se afla trupul Caterinei. Acolo, istoricii au găsit sicriul cu trupul fostei regine.

Acesta nu era poziționat așa cum ar fi trebuit, iar rămășițele Caterinei erau deteriorate. Ulterior, în timpul domniei Reginei Victoria, trupul ei a fost plasat în alt loc de veci, care era mai demn de o fostă regină.

Pe măsură ce anii au trecut, Caterina de Valois a fost uitată. Pe mormântul său a fost plasată o inscripție despre viața ei, dar și despre ce s-a întâmplat cu trupul ei după deces.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut...
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut că e vorba de un incendiu
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ATENȚIE dacă luați aceste MEDICAMENTE și vă urcați la VOLAN. Șanse mari să...
ATENȚIE dacă luați aceste MEDICAMENTE și vă urcați la VOLAN. Șanse mari să nu treceți Drug Test-ul
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”