Sporturi

VIDEO / Niki Terpstra a cîştigat Regina ”Clasicelor”! Olandezul s-a impus în IADUL ”cubic” din Paris-Roubaix.

UPDATE / Niki Terpstra a dat toate calculele specialiştilor peste cap şi a cîştigat Paris-Roubaix. Olandezul a parcurs primul cei 257 de kilometri după 5 ore, 38 de minute şi 57 de secunde....
13.04.2014 | 12:08
VIDEO  Niki Terpstra a cistigat Regina Clasicelor Olandezul sa impus in IADUL cubic din ParisRoubaix

UPDATE / Niki Terpstra a dat toate calculele specialiştilor peste cap şi a cîştigat Paris-Roubaix. Olandezul a parcurs primul cei 257 de kilometri după 5 ore, 38 de minute şi 57 de secunde. Favoritul numărul 1 al cursei, Fabian Cancellara, a ajuns doar al 3-lea, în spatele lui John Degenkolb, care s-a clasat pe locul secund. Pe 4 a sosit Tom Boonen.

niki

* Paris-Roubaix, ora 14:15, Eurosport

Cicliştii care participă la cursă Paris-Roubaix sînt adevăraţi gladiatori pe două roţi! Cursa din Franţa este una dintre cele mai INFERNALE din întregul calendar UCI. Sîngele, căzăturile, praful în ochi, fracturile sau roţile rupte fac parte din peisajul IADULUI francez, aşa cum este numit de mulţi ciclişti. În ciuda supra-numelui care aduce mai degrabă teamă, rutierilor le place la nebunie în iad. Este unul care te poate duce direct în Rai dacă ajungi primul la linia de sosire.

doarme pe pietre

Pietrele pătate de sînge

Cicliştii au de parcurs 257 de kilometri. Dacă nu exista piatra cubică, probabil că întrecerea ar fi semănat mai mult cu o promenadă… Dar există! 48 de kilometri la număr! Străzile sînt înguste, din cînd în cînd mai apar dealuri extrem de abrupte, ceea ce fac din această cursă una dintre cele mai sîngeroase din circuit. Căzăturile sînt la tot pasul, cicliştii se împing unii pe alţii, praful îi face pe sportivi să lăcrimeze. Ce mai, nu e doar o simplă cursă, e o abundenţă de emoţii! Frică, durere, furie, frustrare, bucurie. Cei care cîştigă trăiesc o experienţă unică, aceea de a fi cea mai puternică persoană din pluton! Nu poţi să cîştigi cursa dacă te numeşti Contador, Froome sau Cavendish. Pe cei 3 îi vedem în Turul Italiei, în Turul Franţei. Drept consecinţă, cei 3, de altfel super-ciclişti, nici măcar nu participă la Parix-Roubaix.

PR1

Gladiatori în adevăratul sens al cuvîntului

În iadul francez coboară numai gladiatorii. Nu e doar o figură de stil, ci gladiatori în adevăratul sens al cuvîntului. Cei care se luptă pentru victorie în Paris-Robaix sînt puternici cu masă musculară mare, zvelţi, adevăraţi lideri! Spre exemplu, marele favorit al cursei din acest an este Fabian Cancellara. Rutierul elveţian este văzut drept liderul plutonului, este puternic, de altfel este unul dintre cei mai solizi ciclişti! Cancellara a mai cîştigat de 3 ori ”iadul cubic”, dar vrea victoria cu numărul 4! Doar doi ciclişti au reuşit această performanţă: Roger De Vlaeminck şi Tom Boonen. Primul nu participă, ar fi greu la 66 de ani… dar al doilea, Boonen, este marele rival al lui Cancellara în cursa de azi. Cancellara este una dintre cele mai emblematice prezenţe în această cursă. Elveţianul a terminat pe podium ultimele 11 curse Paris-Roubaix pe care le-a terminat.

hincapie-paris-roubaix

Vezi integral cursa din 2013, cîştigată de Fabian Cancellara.

http://youtu.be/ebYdUkOYCXw