News

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 93 de ani! Cel mai ascuns secret al monarhului

20.04.2019 | 11:29
Regina Elisabeta a II-a a împlinit 93 de ani!

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 93 de ani, iar, cu ocazia aceasta, au ieșit la suprafață secrete și povești diverse de pe timpul conducerii sale. Se pare că unul dintre cele mai mari secrete se referă la modul în care aceasta salută cetățenii. Familia regală trebuie să-și țină detegele împreunate și să-și miște ușor mâna dintr-o parte în alta. Mișcarea nu este folosită ca fiind discretă, elegantă și estetică, ci a fost dezvoltată pentru a se asigura că membrii familiei nu-și solicită încheieturile.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 93 de ani!

După 66 de ani de domnie, Regina Elisabeta, sătulă de făcut cu mâna, are o soluție de rezervă pentru momentele în care obosește. Este vorba de o mână falsă pe care a primit-o de la un grup de tineri australieni. Desigur, Regina nu a folosit-o niciodată, dar a fost extrem de încântată de cadou. Aceste dezvăluiri au fost făcute de către fiica sa, Prințesa Ane, în cartea „Queen of the World” (Regina Lumii), scrisă de Robert Hardman.

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh pe care l-a avut Marea Britanie. Aceasta ocupă titulatura în cauză de la vârsta fragedă de 19 ani. În cartea autoarei Sally Bedell Smiht, „Regina Elisabeta:Viaţa unui monarh modern”, este acuzată îndelung de răceală față de cei patru copii. Sally Bedell a povestit cum Elisabeta a II-a și-a dedicat tot timpul datoriei față de poporul englez, astfel, sacrificându-și familia. „Era obişnuită cu absenţele parentale prelungite la rândul ei, aşa că decizia sa de a-l lăsa pe Charles acasă nu a mirat pe nimeni. Angajase dădace experimentate, ca să nu mai vorbim despre părinţii care erau nerăbdători să-i ţină companie nepotului lor”, scrie Sally Bedell Smith.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 93 de ani
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 93 de ani

„A fost Ziua Zilelor, a fost ca nicio altă zi de dinainte”

Regina Elisabeta a fost încoronată pe data de 6 februarie 1952 și a domnit mai mult decât cei patru precursori ai ei la un loc. Ea a început să preia obligațiile publice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În 1947 s-a căsătorit cu Prințul Filip, fost prinț al Greciei și a Danemarcei și a născut 4 copii: Anne, Prințesă Regală; Andrew, Duce de York; și Edward, Conte de Wessex.

Codul secret, dezvăluit de publicațiile brianice, prin care va informa decesul Reginei este: „A căzut London Bridge”. Palatul va transmite pe liniile telefonice securizate mesajul în cauză pentru a pune în mișcare ceremoniile pentru funeralii, fără a anunța oficial moartea monarhului.