Regina Elisabeta a II-a se gândeşte să abdice. Când ar putea lua această decizie

Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a ajuns în cel de-al 65-lea an de domnie peste Regatul Unit al Marii Britanii. Ajunsă la vârsta de 91 de ani, acesta şi-ar fi anunţat familia data la care are de gând să abdice în favoarea fiului ei, Prinţul Charles. Presa engleză a aflat când se va întâmpla acest eveniment de la o sursă a familiei regale.

"Oameni de la palat spun că regina şi-a anunţat cercul de apropiaţi că, în cazul în care va rămâne la tron până la vârsta de 95 de ani, va cere intrarea în vigoare a «Regency Act», pentru a transfera puterea către fiul său mai mare", au scris jurnaliştii englezi de la "Daily Mail".

Evenimentul ar urma să se întâmple pe 21 aprilie 2021, zi în care Regina Elisabeta a II-a va împlini vârsta de 95 de ani. Urcată pe tron la 6 februarie 1952, după decesul Regelui George al VI-lea, Elisabeta a II-a este din septembrie 2015 cel mai longeviv suveran din istoria Marii Britanii. Soţul său, prinţul consort Philip, s-a retras recent din activitatea publică, la vârsta de 96 de ani.

Palatul Buckingham nu a confirmat şi nici nu a infirmat oficial această informaţie. În cazul abdicării, Regina Elisabeta a II-a va deveni al doilea monarh care recurge la acest gest, după unchiul ei, Regele Edward al VIII-lea, care a abdicat pe 11 decembrie 1936, la doar 11 luni după ce urcase pe tron. În cazul abdicării, Prinţul Charles va deveni noul rege al Marii Britanii.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea toate rezultatele meciurilor de azi din Liga Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi
viewscnt
1 EUR4.6551 lei+0,0082
1 USD3.9650 lei+0,0236
1 XAU163.2575 lei-0,4004