News

Regina Elisabeta a II-a a anulat tradiționalul Crăciun la Sandringham, din cauza Omicron

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și-a anulat Crăciunul tradițional de la Sandringham. Motivul este legat de creșterea uriașă a infectărilor cu Sars-CoV-2.
21.12.2021 | 08:17
Regina Elisabeta a IIa a anulat traditionalul Craciun la Sandringham din cauza Omicron
Varianta Omicron strică Crăciunul familiei regale din Marea Britanie. Regina Elisabeta a II-a și-a schimbat planurile tradiționale. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a nu va călători la Sandringham pentru Crăciun și va sărbători ziua festivă în Castelul Windsor,  din cauza variantei Omicron care face ravagii în Regatul Unit, a declarat luni o sursă de la Palatul Buckingham.

În mod normal, regina ar fi trebuit să meargă la casa privată din Sandringham, la aproximativ 100 de kilometri nord de Londra, pentru întâlnirea anuală de Crăciun a familiei. Planurile s-au schimbat subit din cauza exploziei de cazuri de Covid-19 din Regatul Unit, conform CNN.

ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a nu va merge la Sandringham pentru Crăciun. Va sta la Windsor alături de membrii familiei regale

Nu este prima dată când oficialii britanici au luat măsuri de precauție din cauza coronavirusului. Recent, a fost anulat o reuniune extinsă a familiei înainte de Crăciun.

Marea Britanie este lovită din plin de un număr foarte mare de cazuri noi. În ultimele săptămâni a fost dărâmat de mai multe ori recordul de infectări în decursul a 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Începând de vineri, 17 decembrie, în Regatul Unit au fost înregistrate mai mult de 80.000 de cazuri noi în fiecare zi.

Luni au fost raportate 91.743 de cazuri noi COVID-19, cea de-a doua cea mai mare cifră de la începutul pandemiei, conform datelor guvernamentale.

ADVERTISEMENT

Acesta va fi primul Crăciun al reginei Elisabeta de la moartea lui prințului Philip

Soțul reginei a murit în aprilie la vârsta de 99 de ani. Anul trecut, festivitățile de sărbători au fost de asemenea anulate, iar Elisabeta a II-a a rămas la Windsor cu prințul Philip și cu o mică parte din staf.

În ciuda situației de criză și a schimbărilor din ultima vreme, discursul reginei înregistrat pentru Crăciun este încă de așteptat să fie difuzat în 2021 conform planificării.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de Palatul Buckingham sau Castelul Windsor, Sandringham este casa privată a reginei.

Din cauza spațiului, invitațiile de Crăciun sunt de obicei doar pentru cei mai apropiați membri ai familiei regale. Există și excepții precum momentul când Meghan Markle a venit la proprietate înainte de a se căsători cu prințul Harry.

ADVERTISEMENT