News

Regina Elisabeta a II-a își pierde puterea. Țara care a decis să devină independentă

16.09.2020 | 21:24
Regina Elisabeta a IIa isi pierde puterea Tara care a decis sa devina independenta
Regina Angliei își pierde influența în Barbados. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu va mai fi regină în Barbados, o țară insulară din Caraibe.

Barbados a anunțat că va deveni republică, după ce se va elibera de sub Coroana britanică la finalul lui noiembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Divorțul constituțional a fost declarat la mijlocul lunii septembrie de guvernatoarea generală a insulei, Sandra Mason, într-un discurs ținut la începutul sesiunii parlamentare.

Elisabeta a II-a a rămas fără putere în Barbados, o țară din Caraibe

„Obţinându-şi independenţa acum peste o jumătate de secol, ţara noastră nu poate avea nicio îndoială cu privire la capacităţile sale de a se autoguverna”, a declarat Mason.

ADVERTISEMENT

Barbados pare că s-a săturat de statutul de colonie a Marii Britanii, lucru dorit cu insistență de locuitorii din micuțul stat din Caraibe, o țară cu aproape 300.000 de locuitori.

A venit timpul să spunem un adevărat adio trecutului nostru colonial. Locutorii Barbados vor un stat Barbados”, a continuat reprezentanta oficială, deocamdată, pe insulă a reginei Angliei.

ADVERTISEMENT

Elisabeta a II-a va rămâne, astfel fără suveranitatea asupra unuia dintre ultimele regate ale Commonwealthului, o serie de colonii britanice care au devenit în timp independente.

Purtătorul de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat că decizia le aparține exclusiv „autorităţilor şi populaţiei din Barbados”, semn că Marea Britanie s-a împăcat cu gândul că vremurile când conducea un imperiu au apus, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Barbados este considerată perla turistică a Antilelor mici și este o destinație turistică extrem de frecventată de înalta societate din Marea Britanie. Orașul vechi Bridgetown, capitala țării, și garnizoana sa, din secolele XVII-XIX, au fost incluse în anul 2011 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Bridgetown este un oraș portuar, fiind considerat centru economic al insulei Barbados. Inițial, orașul s-a numit Indian Bridge, denumire care provenea de la un pod care este situat pe râul „Constitution River”. Orașul a fost întemeiat în anul 1628, de englezi, conform descrierii oficiale.

Cu o suprafață de 430 de kilometri pătrați, insula are 287.000 de locuitori, potrivit datelor oficiale.

ADVERTISEMENT