News

Regina Elisabeta a II-a, mesaj plin de optimism pentru credincioși: „Paștele nu este anulat. Avem nevoie de el mai mult ca oricând”

12.04.2020 | 12:54
Regina Elisabeta a IIa mesaj plin de optimism pentru credinciosi Pastele nu este anulat Avem nevoie de el mai mult ca oricand
ADVERTISEMENT

Paștele, cea mai importantă sărbătoare creștină de peste an se apropie cu pași repezi și, chiar dacă suntem nevoiți să îl petrecem în izolare din cauza răspândirii tot mai agresive a noului tip de coronavirus la nivel global, nu trebuie să ne pierdem speranța. Acesta este îndemnul adresat de Regina Elisabeta a II-a, într-un mesaj audio înregistrat la castelul Windsor.

Anunțul Reginei Elisabeta pentru credincioși: „Paștele nu se anulează”

La fel cum s-a întâmplat și în timpul adresării televizate de săptămâna trecută, Casa Regală a luat toate măsurile de protecție necesare în aceste momente, pentru ca mesajul suveranei să fie transmis în condiții de maximă siguranță. Totodată, din dorința de a nu umbri pe cele care urmează să fie transmise de liderii religioși, monarhul a decis ca înregistrarea sa să fie difuzată în cursul serii de sâmbătă.

ADVERTISEMENT

În calitate de conducător oficial al Bisericii Anglicane, regina a ținut să le transmită tuturor credincioșilor că „Paștele nu este anulat”, chiar dacă va trebui să îl petrecem în condiții speciale. Trebuie să stăm separați de cei dragi, pentru că numai așa putem „să le oferim siguranță”, susține Elisabeta a II-a.

Mesajul audio transmis de Regina Elisabeta a II-a

Multe religii au sărbători care celebrează lumina ce învinge întunericul. Astfel de ocazii sunt adesea însoţite de aprinderea lumânărilor. Par să vorbească tuturor culturilor şi să atragă oameni de toate confesiunile şi atei.  Sunt aprinse pe torturi şi pentru a marca aniversări ale familiei, atunci când ne adunăm veseli în jurul unei surse de lumină. Ne uneşte.

ADVERTISEMENT

Pe măsură ce întunericul se lasă peste sâmbăta de dinaintea primei zile de Paşte, mulţi creştini vor aprinde împreună lumânări. În biserică, o lumină ar fi trecută de la unul la altul, răspândindu-se lent, apoi mai rapid, pe măsură ce din ce în ce mai multe lumânări sunt aprinse. Este o modalitate de a arăta cum vestea bună a învierii a fost transmisă de la primul Paşte generaţiilor viitoare.

Pe măsură ce întunericul se lasă peste sâmbăta de dinaintea primei zile de Paşte, mulţi creştini vor aprinde împreună lumânări. În biserică, o lumină ar fi trecută de la unul la altul, răspândindu-se lent, apoi mai rapid, pe măsură ce din ce în ce mai multe lumânări sunt aprinse.

ADVERTISEMENT

Este o modalitate de a arăta cum vestea bună a învierii a fost transmisă de la primul Paşte generaţiilor viitoare. Pe măsură ce întunericul se lasă peste sâmbăta de dinaintea primei zile de Paşte, mulţi creştini vor aprinde împreună lumânări.

În biserică, o lumină ar fi trecută de la unul la altul, răspândindu-se lent, apoi mai rapid, pe măsură ce din ce în ce mai multe lumânări sunt aprinse. Este o modalitate de a arăta cum vestea bună a învierii a fost transmisă de la primul Paşte generaţiilor viitoare.

ADVERTISEMENT

Fie ca lumina vie a speranţei Paştelui să fie o călăuză puternică atunci când ne înfruntăm viitorul”, a transmis Regina Elisabeta a II-a prin intermediul unei înregistrări audio postate pe contul de Twitter al familiei regale britanice.

ADVERTISEMENT