Sport

Regina Elisabeta a II-a suferă din cauza sancțiunilor impuse lui Roman Abramovich. Nu-și poate încasa chiria pentru conacul de 150 de milioane de lire

Sancțiunile impuse de autoritățile din Anglia miliardarului rus Roman Abramovich afectează afacerile Casei Regale. Una dintre casele închiriate de patronul lui Chelsea aparține reginei Elisabeta a II-a.
14.03.2022 | 19:05
Regina Elisabeta a IIa sufera din cauza sanctiunilor impuse lui Roman Abramovich Nusi poate incasa chiria pentru conacul de 150 de milioane de lire
Roman Abramovich nu poate plăti chiria pentru Kensington Palace Gardens, către regina Elisabeta a II-a, din cauza sancțiunilor impuse de Guvrenul Regaltului Unit. Sursa foto: dailymail.co.uk
ADVERTISEMENT

Invazia Ucrainei a atras o serie de sancțiuni pentru miliardarii ruși stabiliți în Anglia. Între aceștia și Roman Abramovich. Patronul lui Chelsea e chiriaș al reginei Elisabeta a II-a.

Câți bani pierde Casa regală a Angliei din cauza sancțiunilor dictate împotriva lui Roman Abramovich

Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii i-a înghețat bunurile patronului clubului Chelsea, Roman Abramovich, din cauza războiului declanșat de Rusia, în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Această stare de fapt afectează și Casa Regală. Miliardarul rus nu-i poate achita reginei Elisabeta a II-a zeci de mii de lire sterline pe an, contravaloarea chiriei pentru conacul său din Londra, în valoare de 150 de milioane de lire sterline.

Conacul se află pe un teren deținut de Crown Estate, compania care administrează bunurile imobiliare ale reginei. Conform Daily Mail, Abramovici ar trebui să facă plăți de cel puțin 10.000 de lire sterline și poate ajunge la 160.000 de lire pe an, în funcție de perioada petrecută în mega-conacul cu 15 dormitoare, din Londra.

ADVERTISEMENT

Reședința închiriată de Roman Abramovich, Kensington Palace Gardens, se situează în imediata vecinătate a celei în care locuiesc Prințul William și Kate Middleton, iar contractul de închiriere se întinde pe 125 de ani!

Deși pierderile financiare ale Casei regale sunt semnificative, un purtător de cuvânt al acesteia a declarat pentru sursa citată că nu regina nu este dispusă la nici un fel de concesii.

ADVERTISEMENT

”Deplângem atacul asupra Ucrainei și impactul teribil pe care invazia îl are asupra oamenilor care locuiesc acolo. Facem tot ce putem pentru a ne conforma în ceea ce privește introducerea sancțiunilor care îi vizează pe cetățenii din Rusia stabiliți pe teritoriul Marii Britanii”, a arată într-un comunicat oficial al Casei Regale.

Cum pierde bani Marea Britanie, de pe urma sancționării oligarhilor ruși

Marea Britanie a sancționat până acum peste 20 de miliardari ruși despre care se presupune că ar avea legături cu regimul lui Vladimir Putin, iar unul dintre aceștia este chiar proprietarului lui Chelsea, Roman Abramovich.

ADVERTISEMENT

Prin sancționarea bogătașilor ruși, Guvernul Marii Britanii încearcă să-i împiedice pe aceștia să facă bani în Regatul Unit, dar aceste sancțiuni au generat și o serie de reguli care împiedică tranzacțiile de rutină legate de proprietățile și afacerile pe care le dețin, cum este și cazul conacului închiriat de Abramovich.

Interesant este că deși guvernul are competențe să înghețe activele oligarhilor ruși de pe teritoriul Regatului Unit, nu le poate sechestra. Practic singurele sancțiuni care se aplică sunt cele legate de folosirea sau vânzarea acestora.

În plus, regulile în vigoare îi împiedică pe miliardari să angajeze personal pentru curățenie, dar și să plătească facturi de orice fel, inclusiv cele de închiriere.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în...
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în cazul Simonei ANALIZĂ
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
ANCHETĂ. Scoici cu substanţe cancerigene şi metale grele, la restaurante. Pescarii le adună...
ANCHETĂ. Scoici cu substanţe cancerigene şi metale grele, la restaurante. Pescarii le adună din zone interzise
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor,...
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Sora lui Florin Salam trăiește un calvar. Se teme pentru viața ei
Sora lui Florin Salam trăiește un calvar. Se teme pentru viața ei
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face...
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face primele declarații: „Eu am invitat-o în oraș”
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru...
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru patru zodii