Life

Regina Elisabeta a Marii Britanii, criticată de propria mamă pentru căsătoria cu regretatul Prinț Philip

Regina Elisabeta a Marii Britanii a fost, în urmă cu șapte decenii, criticată de propria ei mamă după ce a luat decizia să se căsătorească cu cel care avea să devină Prințul Philip.
02.04.2022 | 18:17
Regina Elisabeta a Marii Britanii criticata de propria mama pentru casatoria cu regretatul Print Philip
Regina Eisabeta, discuții dificile cu mama sa din cauza Prințului Philip / Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

La 20 de ani de la moartea Reginei Mamă, ies la iveală o serie de amănunte neștiute despre relația acesteia cu fiica ei cea mare, cea care, acum, ocupă tronul Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a.

Regina Mamă nu îl suporta pe Prințul Philip, ginerele ei

Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon, văduva Regelui George al VI-lea al Marii Britanii, a avut o relație cât se poate de apropiată cu cea care avea să devină Regina Elisabeta, fiica ei mai mare.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, în ciuda apropierii lor, mama actualei suverane a Marii Britanii nu s-a împăcat niciodată cu ideea că fiica ei s-a căsătorit cu un bărbat precum Prințul Philip, mai ales că acesta provenea dintr-o familie fără avere, deși avea titlu nobiliar.

Mai exact, în 1947, atunci când Regina Elisabeta s-a căsătorit cu Philip Mountbatten, un nobil grec fără avere și cu origini germane și daneze, Regina Mamă ar fi fost extrem de supărată, susține un expert în istoria familiei regale britanice, Kinsey Schofield, conform OK Magazine.

ADVERTISEMENT

Rămasă văduvă, Regina Mamă a digerat și mai greu situația, având în vedere că fiica ei a ajuns pe tron, iar Philip Mountbatten a devenit, conform obiceiului britanic, Prinț Consort. De altfel, susține sursa citată, soacra Prințului Philip nu și-a ascuns niciodată sentimentele față de acesta, motiv pentru care i-a dat o serie de porecle nu tocmai amabile.

Cum l-a poreclit Regina Mamă pe Prințul Consort

Mama Reginei Elisabeta a Marii Britanii a avut grijă să ”îl alinte” pe ginerele ei, Prințul Philip, cu o poreclă cât se poate de jignitoare: Hunul. Referirea la originile germanice ale Prințului Consort era, la acea vreme, cât se poate de peiorativă, cu atât mai mult cu cât făcea referire la felul în care erau numite forțele germane și austro-ungare în Primul Război Mondial.

ADVERTISEMENT

În ciuda opoziției manifestate de mama sa, Regina Elisabeta a Marii Britanii și-a văzut nestingherită, timp de șapte decenii, de relația pe care a avut-o cu Prințul Philip, cei doi formând, cel puțin la prima vedere, un cuplu fericit în plan sentimental.

Prințul Philip s-a stins din viață anul trecut

Din păcate, relația dintre Regina Marii Britanii și Prințul Consort s-a terminat anul trecut, pe 9 aprilie, după 73 de ani de mariaj, atunci când Prințul Philip a încetat din viață din cauza unor probleme de sănătate peste care nu a mai putut trece.

ADVERTISEMENT

„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, a fost anunțul făcut de cei de la Palatul Buckingham, pe 9 aprilie 2021.

Înmormântarea a avut loc opt zile mai târziu, conform planurilor făcute chiar de Prințul Consort, iar Regina Elisabeta în momentul în care și-a luat ”Adio” de la soțul ei i-a lăsat un bilet scris de mână, semnat cu diminutivul “Lilibet”, numele ei de alint.

ADVERTISEMENT