News

Regina Elisabeta a Marii Britanii, noi probleme de sănătate! Nu a putut asista la un eveniment oficial

Regina Elisabeta a Marii Britanii are noi probleme de sănătate, suverana lipsind de la un eveniment oficial la care anunțase că va lua parte, fiind înlocuită de Prințul Charles.
14.11.2021 | 15:50
Regina Elisabeta a Marii Britanii noi probleme de sanatate Nu a putut asista la un eveniment oficial
ADVERTISEMENT

Ajunsă la 95 de ani, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pare să aibă probleme de sănătate din ce în ce mai des. Iar astăzi, în ziua în care țara pe care o conduce aniversează una dintre cele mai importante sărbători dedicate contribuției militare și civile din cele două războaie mondiale câștigate (și) de Regatul Unit, suverana a anunțat că nu poate apărea în public.

Regina Elisabeta a Marii Britanii are probleme de sănătate

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a anunțat astăzi, chiar înainte de a apărea în public pentru evenimentul Remembrance Day Sunday (Duminica Pomenirii) că nu mai poate să participe la comemorare din cauza unor noi probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

”Regina, din cauza unor probleme cu spatele, a hotărât în această dimineață cu mare regret că nu va putea participa la slujba de astăzi de Duminica Pomenirii. Majestatea Sa este dezamăgită că va lipsi de la slujbă”, este declarația oficială din partea Palatului Buckingham, citată de CNN, semn că problemele de sănătate ale suveranei sunt unele neașteptate, cu atât mai mult cu cât Regina Elisabeta a II-a confirmase de curând prezența la eveniment.

Conform sursei citate, la evenimentul la care Regina ar fi trebuit să participe, locul suveranei a fost luat de moștenitorul tronului, Prințul Charles.

ADVERTISEMENT

Mai mult, precizează CNN, conform informațiilor obținute de televiziune din cadrul Casei Regale britanice, momentul este nefericit și nimeni nu regretă absența Reginei astăzi mai profund decât monarhul însăși, cu atât mai mult cu cât evenimentul este unul deosebit de important pentru istoria coroanei engleze.

Sănătatea Reginei Elisabeta provoacă îngrijorarea britanicilor

Regina Elisabeta a II-a, ajunsă la 95 de ani, pare să traverseze o situație dificilă când vine vorba despre sănătatea sa, suverana Marii Britanii având câteva luni în care a fost nevoită să își petreacă mult timp în compania medicilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, Regina Elisabeta a Marii Britanii abia reușise să depășească perioada de repaos total indicată de medicii de la Palatul Buckingham după ce, în luna octombrie fusese internată în spital, prima oară după opt ani.

La acea vreme, conform comunicării oficiale făcută de Palatul Buckingham, Reginei i s-a recomandat să își anuleze toate aparițiile publice și toate întâlnirile programate pentru ca recuperarea să fie una fără incidente.

ADVERTISEMENT

De altfel, susține presa internațională, îngrijorarea britanicilor în ceea ce privește starea de sănătate a Reginei este din ce în ce mai mare, mai cu seamă că, în ultima vreme, comunicările făcute pe canale oficiale cu privire la problemele suveranei sunt lapidare.

Regina Marii Britanii, supusă unor analize suplimentare

După perioada petrecută departe de îndatoririle publice, Regina Marii Britanii a petrecut o noapte la spital, acolo unde i-au fost făcute o serie de analize cerute de medicii săi curanți.

De altfel, starea de sănătate a suveranei părea să fie una îmbucurătoare, Regina Elisabeta a II-a participând, printre altele, și la summit-ul legat de probleme climaterice COP26 de la Glasgow, acolo unde a avut și o scurtă apariție în public.

Acum însă, după ce au apărut probleme cu spatele monarhului, în următoarea perioadă este de așteptat ca Regina Marii Britanii să mai apară public doar prin intermediul comunicărilor oficiale ale Palatului Buckingham, evenimentele la care este așteptată să participe și Elisabeta a II-a fiind, momentan, incerte de prezența regală.

ADVERTISEMENT