News

Regina Elisabeta i-a retras fiului său titlul de Alteță Regală. Procesul în care Prințul Andrew este acuzat de abuz sexual continuă

Regina Elisabeta a Marii Britanii i-a retras fiului său titlul de Alteță Regală, în contexul scandalului de abuz sexual în care e implicat. De asemenea, i-au fost retrase și distincțiile militare.
14.01.2022 | 09:08
Regina Elisabeta ia retras fiului sau titlul de Alteta Regala Procesul in care Printul Andrew este acuzat de abuz sexual continua
Regina Elisabeta i-a retras fiului său titlul de Alteță Regală
ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a decis să îi retragă fiului său toate distincțiile militare și, mai mult decât atât, chiar și titlul de Alteță Regală.

Regina Elisabeta a Marii Britanii, decizie radicală în cazul fiului său

Decizia vine în contextul în care Prințul Andrew este acuzat într-un proces de abuz sexual, iar judecătorii au decis ca acesta să continue, după ce avocaților săi le-a fost respinsă cererea de a opri judecata.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut într-un comunicat de presă, unde s-a specificat că toate patronatele regale ale Prințului Andrew au fost înapoiate Reginei Marii Britanii.

În același timp, s-a mai transmis și că Prințul Andrew nu va lua nicio îndatorire publică, iar cazul în care este implicat este tratat ca al unui cetățean oarecare, nu ca al unei regalități.

ADVERTISEMENT

“Cu aprobarea și acordul Reginei, afilierile militare ale Ducelui de York și patronatele regale au fost returnate Reginei.

Ducele de York va continua să nu-și asume nicio îndatorire publică și apără acest caz ca cetățean privat”, a transmis Palatul Buckingham, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Ce se va întâmpla cu rolurile Prințului Andrew

De asemenea, aceeași sursă a mai transmis și că toate rolurile pe care le avea fiul Reginei Elisabeta a II-a au fost deja returnate, iar ele urmează să fie redistribuite pentru alți membrii ai Familiei Regale Britanice.

Palatul Buckingham a mai precizat și că toate aceste titluri și îndatoriri nu se vor mai întoarce vreodată la fiul reginei.

ADVERTISEMENT

”Toate rolurile Ducelui au fost returnate Reginei cu efect imediat pentru redistribuirea altor membri ai Familiei Regale.

Pentru claritate, nu se vor întoarce la Ducele de York”, se mai arată în comunicat.

Prințul Andrew, acuzat într-un dosar de abuz sexual

Prințul Andrew este acuzat într-un proces civil de abuz sexual, iar miercuri, judecătorii au decis să meagră mai departe cu acesta.

Virginia Giuffre, femeia care a intentat procesul, avea 17 ani la data faptelor, iar ea ar fi fost traficată de Jeffrey Epstein pentru a întreține relații intime cu prințul.

Prințul Andrew a negat toate aceste afirmații, dar după apariția acuzațiilor el s-a retras din viața publică, ultima sa apariție fiind la moartea tatălui său.

ADVERTISEMENT