News

Regina Elisabeta în conflict cu Netflix. De la ce a pornit toul. Puțini se așteptau la asta

19.08.2019 | 17:17
Regina Elisabeta in conflict cu Netflix De la ce a pornit toul Putini se asteptau la asta

Regina Elisabeta a II-a în vârstă de 93 de ani și-a exprimat supărarea după ce platforma Netflix l-a portretizat pe prințul consort Philip (98 de ani) drept un tată crud în insensibil în serialul „The Crown”.

Regina Elisabeta a II-a supărată după ce a vizionat sezonul doi din serialul „The Crown“ difuzat pe Netflix

Potrivit unor surse regale, Regina Elisabeta a II-a a avut numai cuvinte de laudă cu privire la primul sezon al serialului ”The Crown” difuzat de platforma Netflix. Se pare că după ce a fost lansat sezonul doi al serialului, Regina s-a declarat ”supărată” și ”enervată” legat de modul dur și insensibil în care a fost portretizat prințul consort Philip, într-un episod numit „Paterfamilias“, scrie The sun.

În respectivul episod din cel de-al doilea sezon al serialului „The Crown” este inclusă o scenă în care prințul Philip îi impune lui Charles să meargă la şcoala Gordonstoun, după ce acesta ar fi fost victima unor agresiuni din partea colegilor.  Rolul prințului Philip este interpretat de actorul Matt Smith care îi spune adolescentului Charles care plânge speriat în avion că este „al naibii de slab”.

„Regina ştie că foarte mulţi dintre cei care se uită la «The Crown» cred că acţiunea întruchipează întocmai viaţa familiei regale şi nu poate schimba acest lucru“, a declarat un reprezentant al Casei Regale pentru The Express.

Care este scena care a supărată pe Regina Elisabeta a II-a

„Dar pot să vă spun că a fost supărată pentru modul în care prinţul Philip este portretizat: drept un tată insensibil în relaţia cu fiul său. A fost enervată în special de o scenă în care prinţul Philip pare să nu aibă nicio empatie pentru Charles, aducându-l acasă din Scoţia. Pur și simplu nu s-a întâmplat asta“, a adăugat sursa.

Inclusiv ducele de Edinburgh a urmat cursurile internatului scoțian spunând că timpul petrecut la şcoala Gordonstoun a fost neplăcut, fiind chiar un „iad absolut“. „A fost dur în sensul că aveau mai multe pretenţii de la tine ca individ decât ar fi avut alte instituţii, fizic şi mental. Am învăţat multe acolo.”, a spus prințul Charles.

Renumitul biograf regal şi jurnalist Hugo Vickers spune că ”The Crown” nu relatează întocmai adevărul, episoadele serialului fiind construite în jurul unor invenții. Totodată, se pare că aproape toți membrii familiei regale urmăresc serialul de pe Netflix, exceptând prințul Philip.