Life

Regina Elisabeta, indignată de situația din familia sa. Cum au dezamăgit-o 3 din cei 4 copii pe care îi are

Regina Elisabeta a Marii Britanii s-a luptat din răsputeri de-a lungul anilor să mențină unită Familia Regală, însă nu a avut mare succes. Suverana are o mare apăsare pe suflet.
17.03.2022 | 12:30
Regina Elisabeta indignata de situatia din familia sa Cum au dezamagito 3 din cei 4 copii pe care ii are
Regina Elisabeta a Marii Britanii, în cadrul unui eveniment public. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Potrivit unei biografii realizate despre Familia Regală, Regina Elisabeta ascunde o mare durere în suflet. Suverana este extrem de supărată din cauza faptului că 3 din cele 4 căsnicii ale copiilor ei s-au încheiat cu divorț, Majestatea Sa încercând pe cât a putut să le salveze.

Regina Elisabeta a II-a, nemulțumită de divorțurile copiilor săi

Autorul Robert Hardman povestește în cartea sa, „Regina vremurilor noastre: Viața Reginei Elisabeta a II-a”, că de fiecare dată când în preajma ei se deschidea subiectul divorțurilor copiilor săi, acesteia i se schimba brusc fața.

ADVERTISEMENT

„Regina a găsit discuțiile despre divorț drept unele extrem de supărătoare și nu a ascuns asta”, notează Robert Hardman, potrivit pagesix.com. Din cei 4 copii pe care îi are, trei au avut căsnicii eșuate.

Doar mariajul Prințului Edward stă în picioare, căci atât Charles, Andrew și Prințesa Anne au realizat că au ales greșit în viață. Un fost angajat la Casa Regală i-a mărturisit scriitorului care a redactat cartea biografică faptul că Regina era mult mai afectată de despărțirile copiilor ei decât a lăsat vreodată să se vadă.

ADVERTISEMENT

Regina era consolată des de oamenii din jur. Aceștia îi spuneau că divorțul a devenit ceva obișnuit în ziua de azi. Majestatea Sa nu a fost impresionată de acest argument. Suverana ar fi zis de fiecare dată: „Da, dar 3 din 4?!”, cu o tristețe în glas și o sclipire a disperării în privire.

În ciuda tuturor scandalurilor care au lovit puternic în imaginea unității Familiei Regale, Regina a fost admirată de personalul de la Palat pentru felul în care a știut să gestioneze public respectivele separări. Cel mai crunt episod a fost cel al divorțului dintre Prințesa Diana și Charles. Apoi a  urmat moartea acesteia într-un accident care a avut loc în Paris.

ADVERTISEMENT

Prințul Edward, singurul care nu a divorțat

Se pare că Regina a avut de la cine să învețe cum să se descurce în situații de criză. De la tatăl ei, care a călătorit mult pe mare, a învățat că trebuie să se bucure de zilele petrecute pe apă și să vadă adversitatea ca pe un ocean, fără să intre neapărat în panică.

Prințul Charles a divorțat de Diana în anul 1996. Moștenitorul Coroanei Regale s-a recăsătorit în anul 2005 cu Camilla Parker Bowles. Actuala nevastă i-a fost o bună perioadă amantă. Singura fată a Reginei, Prințesa Anne, a fost măritată cu Mark Philips din 1973 până în 1992. În anul divorțului de fostul soț, aceasta și-a refăcut viața alături de Timothy Laurence.

ADVERTISEMENT

Prințul Andrew, implicat într-un scandal uriaș de abuz sexual asupra unei femei, a fost însurat cu Sarah Ferguson între 1986 și 1996. Celălalt fiu, Prințul Edward, este și azi căsătorit cu Sophie, contesă de Wessex. Nunta lor a avut loc în anul 1999.

 

ADVERTISEMENT