Life

Regina Elisabeta a Marii Britanii și-a lansat propria marcă de ketchup! ”Un adevărat favorit al familiei”

Regina Elisabeta a Marii Britanii și-a lansat propria marcă de ketchup de roșii, urmând ca afacerea să se deruleze prin intermediul siglei proprietății regale din Norfolk, Sandringham.
29.01.2022 | 15:43
Regina Elisabeta a Marii Britanii sia lansat propria marca de ketchup Un adevarat favorit al familiei
ADVERTISEMENT

Sosul care va fi vândut sub sigla Reginei Elisabeta a Marii Britanii nu este însă deloc ieftin. Mai exact, el costă aproape 7 lire sterline (peste 41 de lei), la o cantitate de doar 295 g, adică de zece ori mai scump decât un produs din aceeași gamă, de două ori mai mare.

Cum este descris ketchup-ul reginei Angliei

Regina Elisabeta a Marii Britanii, la cei 95 de ani ai săi, savurează, din când în când, și produse de fast food. E adevărat, nu prea des, iar atunci are pretenții serioase de la cei care se ocupă de bucătăria regală.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform Daily Mail, Regina Marii Britanii adoră chips-urile și îi place să comande pește și chipsuri de la un restaurant local din zona Balmoral, atunci când își petrece vacanțele de vară în castelul scoțian, acolo unde are una dintre proprietăți.

”Uneori (Regina Elisabeta, n. red.) se bucură de fish and chips când e la Balmoral”, spune una dintre sursele citate de publicația britanică. Iar cum, adeseori, chips-urile sunt mai gustoase alături de un sos, Regina Marii Britanii a decis să lanseze The Queen’s Tomato Sauce.

ADVERTISEMENT

Ketchup-ul care este descris ca fiind ”ideal pentru micul dejun sau în orice moment al zilei”, este deja la vânzare la 6,99 lire sterline pentru 295 g.. Sosul, conform presei britanice, este aromat cu curmale, suc de mere și condimente și este livrat într-un borcan de sticlă cu eticheta Royal Estate.

Pe sticla ketchup-ului regal scrie: ”Un adevărat favorit al familiei, plin de roșii și ușor condimentat, acest ketchup este încântător. Vibrant și fructat, acest ketchup poate fi savurat în orice moment al zilei, perfect pentru a adăuga aromă unui fel de mâncare”.

ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a Marii Britanii, pretențioasă la mâncare

Regina Elisabeta a Marii Britanii are un bucătar care îi pregătește mesele zilnice în timp ce ea se bucură de vacanțele de vară la moșia scoțiană de la Balmoral, dar, chiar dacă este răsfățată cu cele mai bune preparate, nu refuză și mâncăruri de tip fast-food.

Fostul bucătar al Reginei, Darren McGrady, a dezvăluit pentru Daily Mail că personalul din bucătărie prepară propriile versiuni de mâncare în stil fast-food, la pachet, pentru familia regală. Mai mult, Regina Marii Britanii n u refuză, din când în când, un burger, dar pe aceștia îi savurează fără să mănânce și chiflele.

ADVERTISEMENT

„Ei împușcau căprioare, iar noi făceam burgeri de căprioară. Îi asortam cu merișoare, totul era așezat superb acolo (pe farfurie, n. red.), dar nu puneam niciodată chifle”, explică, pentru sursa citată, fostul bucătar al monarhului ajuns la 95 de ani.

Domeniul de la Balmoral este reședința de vară favorită a Reginei Elisabeta a Marii Britanii, fiind proprietatea privată a monarhului englez, moștenit de suverană din generație în generație, începând cu Regina Victoria.

Probleme de sănătate pentru Regina Elisabeta

Ajunsă la 95 de ani, Regina Elisabeta a avut, în ultimele luni, o serie de probleme de sănătate, ea fiind, printre altele, și internată câteva zile pentru o serie de analize. Mai mult, aparițiile publice ale Suveranei britanice au fost din ce în ce mai rare, atribuțiile ei fiind preluate din ce în ce mai des de moștenitorul tronului, Prințul Charles.

Astfel, în luna octombrie anul trecut, după internarea Reginei, ea a mai apărut în public doar la Summit-ul de la Glasgow, cel legat de climă, anulându-și însă aparițiile ulterioare din motive de sănătate.

ADVERTISEMENT