Life

Regina Elisabeta s-a despărțit de Prințul Philip printr-o scrisoare lăsată pe sicriu. Ce a scris

17.04.2021 | 22:10
Regina Elisabeta sa despartit de Printul Philip printro scrisoare lasata pe sicriu Ce a scris
ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a ales să se despartă de Prințul Philip prin același mod în care s-au cunoscut și s-au îndrăgostit: printr-o scrisoare de dragoste.

Cei doi au schimbat scrisori în tinerețe înainte de a se căsători în 1947. Sâmbătă, 17 aprilie, la Castelul Windsor, la funeralii, Regina i-a trimis iubitului său Philip ultima scrisoare.

ADVERTISEMENT

Pe sicriul Ducelui de Edinburgh, alături de care a trăit 73 de ani, Elisabeta a lăsat o scrisoare, semnată ”Lilibeth”: poreclă care i-a fost dată reginei în copilărie. Prințul Philip ar fi fost ultima persoană care i se mai adresa astfel, potrivit revistei People.

Regina Elisabeta, ultima scrisoare pentru Prințul Philip. Cum s-a semnat și ce a scris aceasta

Oficialii de la Palatul Buckingham nu au dezvăluit conținutul scrisorii Reginei, deoarece este un ”privată”. Presa britanică dezvăluie că deși nu era clar ce conținea scrisoare, fotografiile par să dezvăluie că se citea parțial ”Te iubesc”.

ADVERTISEMENT

Alături de mesajul Elisabetei a II-a, pe sicriul Prințului Philip, au mai fost așezate sabia sa, chipiul de comandant al marinei militare şi o jerbă de flori.

Prin această scrisoare, Regina rememorează oarecum lunga poveste de dragostea dintre ea și Philip, începută de când ea avea 13 ani, iar el 18.

ADVERTISEMENT

Cuplul regal, despărțit pe 9 aprilie definitiv de decesul prințului, a început schimbul de scrisori încă de când Elisabeta era în vârstă de 13 ani. Atunci, aceasta l-a întâlnit pe Philip, un prinț danez de 18 ani.

Cei doi s-au căsătorit pe 20 noiembrie 1947, nunta lor fiind transmisă în întreaga lume la radio. După ce și-au petrecut primii ani de căsătorie în Malta, unde Philip era staționat ca ofițer de marină, s-au întors în Anglia după moartea regelui George al VI-lea.

ADVERTISEMENT

Elisabeta a devenit noul monarh în 1953. De-a lungul vieții, cuplul regal a avut împreună patru copii, opt nepoți și 10 strănepoți.

Regina Elisabeta, singură la înmormântarea soțului ei, Prințul Philip

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a stat singură în timpul funeraliilor soţului său Philip, care au avut loc sâmbătă după amiază la Capela St.George a Castelului Windsor.

Aceasta a fost singura care a stat pe partea dreaptă a sicriului, în timp ce toți ceilalți participanți au stat pe partea stângă. Toți membrii Casei Regale au purtat haine de doliu de culoare închisă şi măşti sanitare negre, pe care și le-au pus la intrarea în capelă.

Din cauza pandemiei, numărul participanților a fost redus la doar 30 de persoane. Participanții au păstrat distanţa unii de alţii, fiind aşezaţi pe locuri speciale în interiorul capelei pentru a respecta restricţiile impuse de pandemia de Covid-19.

ADVERTISEMENT