Nadia Caterina Munno, supranumită “Regina pastelor”, a dezvăluit care este secretul celor mai bune paste carbonara. Aceasta susține că n-ai nevoie de multe ingrediente și nu durează mult să le faci. Și unde mai pui că vor ieși ca la restaurantele din Italia.
Internetul abundă de rețete de paste cu tot felul de produse și trucuri, însă ”Regina pastelor” a spus care este pontul la care apelează atunci când are poftă de carbonara. Vedeta, pe numele real Nadia Caterina Munno, și-a dezvăluit secretul.
Acesta folosește metoda clasică pentru a pregăti acest preparat culinar delicios. Rezultatul este unul fabulos, la fel ca-n localurile din Italia, fără să fie nevoie să cumperi prea multe ingrediente de la supermarket.
Bucătăreasa de origine italiană, autoarea de bestselleruri, „The Pasta Queen”, a mărturisit pe social media cum face „cea mai bună carbonara din lume” cu metoda sa autentică. Cheful susține că șunca folosită este foarte importantă.
Se folosește de fiecare dată șuncă gunciale prăjită. Acesta este un produs italian care se face din carne uscată, obraz sau fălci de porc. În general, alimentul este condimentat cu sare, piper și alte mirodenii și apoi este lăsat la uscat sau maturat timp de câteva săptămâni.
Denumirea produsului „guanciale” provine de la cuvântul italian pentru obraz, care este guancia. Specialitatea se găsește și pe rafturile magazinelor de la noi, fiind perfectă pentru a fi utilizată la pastele carbonara.
”Regina pastelor” folosește pentru rețeta sa originală de paste carbonara doar câteva ingrediente, cum ar fi 3 gălbenușuri de ou, rigatoni, 100 grame de brânză Pecorino, piper negru și Bacon Guanciale (obraji de porc) sau bacon gras/pancetta.
În mod tradițional se folosesc spaghete sau rigatoni pentru acest preparat culinar savuros. Prima oară se prăjește șunca în puțin ulei până când devine foarte crocantă. Între timp ouăle se separă în două boluri diferite.
Gălbenușurile se amestecă cu brânza pecorino rasă foarte bine și piperul până se formează un sos gros. Este foarte important ca pastele rigatoni să se fiarbă puțin, să nu fie foarte moi, conform standardelor italiene.
De asemenea, „Regina pastelor” le îndeamnă pe gospodine să păstreze puțină apă de la paste pentru a o folosi la sos. În momentul în care pastele sunt fierte al dente se amestecă cu sosul cremos de brânză și se acoperă totul cu bucăți crocante de bacon.
„Rigatoni sunt al dente, zeii pastelor sunt atinși. Acum șoptiți, băieți, e înfricoșător de bun… pur și simplu superb”, spune bucătăreasa din Italia pe pagina sa de Instagram, conform express.co.uk.